Column: Verrassing


Kent u dat gevoel? Dat er iets niet helemaal in de haak is, dat iedereen om je heen dat weet, maar dat je zelf niet helemaal kunt plaatsen wat er loos is?Dat had ik dus, op zaterdag 2 januari, op de nieuwjaarsreceptie van de Flora Band. Een trouwe volger van deze krant zal vorige week gelezen hebben dat we dat bij Flora Band in nieuwe stijl deden; sjiek, feestelijke kledij, jasje dasje en een bubbeltje erbij. Ik zal het niet opnieuw uitkauwen.

Wijze les deze receptie, voor mij persoonlijk dan; wees altijd op je hoede als teveel mensen tegelijk aan je gaan vragen of je ergens aanwezig zult zijn. Mij werd namelijk, in de weken voor de receptie al veelvuldig gevraagd of ik er zou zijn en zo ja, of ik ook iets feestelijks aan zou trekken. Naïef als ik ben, zei ik elke keer; ‘Ja natuurlijk, ik ben erbij’. Ik zeg het u, beste lezer, zodra u zoiets overkomt, wees gewaarschuwd! Er staat iets te gebeuren! En zo dus ook bij mij.

Bij de receptie werd ten eerste het nieuwe dagelijks bestuur voorgesteld. Geen gevaar voor mij, op dusdanig hoge posities waag ik mij niet. Ook worden elk jaar de jubilarissen in het zonnetje gezet. Ik weet wel ongeveer hoe lang ik lid ben dus ook tot zover alles veilig. Maar toen werd, net als elk jaar, de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. En, zo klonk het door de microfoon, het ging dit jaar om het een vrijwilligstér. Vrijwilligster, dat is vrouwelijk. En zo heel veel vrouwen hebben we toch niet binnen de vereniging. Mijn eerste reactie was dan ook tegen Hilde de Mooij, zeer actief lid, die toevallig naast me stond: ‘Oh wat leuk, je doet ook zoveel!’. Haar lachje sprak echter boekdelen, en toen ze terug fluisterde: ‘Ik ben het niet hoor…’ gingen mijn nekharen enigszins overeind staan. ‘Vrijwilligster van het jaar, Anna Kromhout’, hoorde ik roepen. Zweet, beste lezers, ik heb het nog niet eerder zo warm gehad als op dat moment. Op het podium, waar me vervolgens verteld werd wát ik dan allemaal niet deed binnen onze vereniging, kreeg ik het zo mogelijk nog warmer. Later zei men dat het wel meeviel met de roodheid van mijn hoofd. Dat geloof ik niet.

Doe ik dan alles wat ik doe (en het valt best mee hoor, laat dat duidelijk zijn) om vrijwilliger van het jaar te worden? Nee, verre van. Ik doe de dingen die ik doe omdat ik vind dat vereniging Flora Band als geheel een enorm gave vereniging vol talent en potentieel is. Waar we van elkaar kunnen leren en we op die manier de vereniging vooruit helpen. Ook wij moeten namelijk, op alle manieren, met de tijd mee. Vooruit. Ik ben trots dat ik bij die vereniging hoor. Maar dat ik dat eigenlijk liever op de achtergrond doe… Tja. Dat is een ieder na 2 januari wel duidelijk.

Anna Kromhout

PR Manager Flora Band


#Column #Algemeen