Taptoeseizoen vol spektakel voor Flora Band


Show-, Marching- en Concertband Flora Band gaat een bijzonder jaar tegemoet. Met hun nieuwe show, ‘Britain’s Best’, gaan de heren van de Flora Band heel Nederland door. Ze doen onder andere Dordrecht, Lisse en Hoogvliet aan maar doen ook mee aan de Vlaggetjesdag in Scheveningen. Op zich al hele leuke optredens maar de Flora Band gaat nog een stapje verder.

Op zaterdag 28 mei is dat nog ‘gewoon’ in eigen dorp. Samen met collega-topkorpsen DVS Katwijk, K&G Leiden, Adest Musica Sassenheim én uiteraard de Jong Flora Band zal er een prachtige taptoe worden gehouden op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys in Rijnsburg. Deze taptoe is echter de aftrap voor de week van de Amateurkunst. Voor de taptoe begint zullen dus alle muziekverenigingen uit de gemeente Katwijk gezamenlijk een nummer ten gehore brengen. Dat zijn meer dan 500 muzikanten, waar de mannen van de Flora Band uiteraard ook deel van uitmaken.

In juni gaan de heren van de Flora Band de grens over; een weekend lang zijn ze in Frankrijk voor het Festival de Musiques Militaires et Civiles in Porcieu Amblagnieu. Tijdens dit weekend weg zullen de mannen verschillende optredens verzorgen.

In september zijn de heren van de Flora Band een van de deelnemers van de Nationale Taptoe. Vier dagen lang zullen zij daar het publiek verrassen met hun show. Gaaf om deelnemer te zijn van zo’n bijzondere taptoe!

In november vindt, misschien wel het hoogtepunt voor de Flora Band dit seizoen, ‘The Birmingham International Tattoo’ plaats. De muzikanten zullen per boot naar Birmingham reizen, alwaar ze verschillende optredens verzorgen. Een gave reis voor de muzikanten met een aantal bijzondere optredens!

De Flora Band heeft dit seizoen volop de kans om hun nieuwe show, ‘Britain’s Best’, aan het publiek laten zien. Op de hoogte blijven of erbij zijn? Ga naar www.floraband.nl of volg ons op Facebook!


#FloraBand