Column: Serenade


Afgelopen zaterdag vierden Maarten en Lenie Verhoef dat ze 50 jaar getrouwd zijn. Een hele mijlpaal in deze tijd. Nou zal u misschien denken, wie zijn dat?

Maarten Verhoef heeft ontzettend veel betekent voor onze vereniging. Heeft veel les gegeven, is jarenlang dirigent geweest van Flora Band en Flora Brass, heeft altijd examens afgenomen, schreef zelf muziek. Zelfs de grote zaal heet ‘Maarten Verhoef zaal’ en hij is dan ook niet voor niks ere-lid van onze vereniging. Ik weet uit betrouwbare bronnen dat hij de ontwikkelingen van de Flora Band nog steeds op de voet volgt.

Terug naar afgelopen zaterdag. Rond een uur vijf was het in die bewuste ‘Maarten Verhoef zaal’ een drukte van belang. Het plan was namelijk om met alle drie de orkesten een serenade te gaan brengen bij het gouden huwelijkspaar, buiten bij La France, in Oegstgeest. Lekker op zijn Rijnsburgs stond de hele parkeerplaats vol terwijl nog steeds auto na auto (met vaak maar één muzikant erin…) aan kwam rijden. Ik zal u eerlijk zeggen, helemaal compleet waren we niet, dat is ook lastig in zo’n paasweekend, maar toch was ik zelf al een beetje onder de indruk van het aantal muzikanten dat er stond. Na wat grappen over en weer tussen de verschillende orkesten, wat plagerijtjes over de vrouwelijke muzikanten bij de Flora Brass en wat gezwaai naar de collega muzikant die nu ineens 15 meter verderop stond in plaats van vijf, kwamen Maarten en Lenie naar buiten en werd er door drie orkesten tegelijk een mars ingezet. Maarten en Lenie genoten zichtbaar, maar ik denk dat zij niet de enige waren. Want hoe gaaf is het om zo’n mars met een enorme bak met muzikanten goed te spelen. Ik vraag me dan altijd van te voren af; gaat dat wel goed komen? Immers hebben de drie orkesten het apart van elkaar ingestudeerd en was dit de eerste gezamenlijke uitvoering. Ik kan u vertellen, onder de kundige leiding van tambour maitre Chris, het was geweldig. Een zeer geslaagde serenade.

De Flora Band orkesten gaan zich opmaken voor een drukke tijd. Zo zit de Flora Brass deze zaterdag alweer de hele middag bij Kom in de Kas, en volgende week donderdag, 7 april, treden alle drie de orkesten op bij hun eigen Voorjaarsconcert. Kortom, het barst weer los! Bent u na mijn overweldiging bovenstaand relaas over de gezamenlijke mars toch wel een beetje nieuwsgierig geworden? Zorg dan dat u 7 april om 19.30 in de Immanuelkerk bent. Spelen we hem gewoon nog een keer, speciaal voor u!


#Column #Algemeen #JongFloraBand #FloraBand #FloraBrass