Nieuwtjes bij Voorjaarsconcert Flora Band Orkesten


Nieuwe uniformen, nieuwe dirigent, nieuwe show

Op donderdag 7 april was de Immanuelkerk in Rijnsburg het toneel van het Voorjaarsconcert van de Flora Band Orkesten. Om 19.30 was de zaal goed gevuld en kon de Jong Flora Band de avond openen met de presentatie van hun nieuwe uniformen. Na twee jaar keihard sparen en actie voeren was het namelijk zover; de jongens konden in hun nieuwe uniformen optreden. Nadat de presentator van de avond, Hans Oudwater, verteld had wat de jongens allemaal hadden gedaan om de uniformen bij elkaar te sparen, kwamen de jongens via de gangpaden op zodat iedereen hen goed kon bewonderen. De Jong Flora Band trad direct hierna op en bracht een variatie aan muzikale verrassingen. Met twee marsen maar ook het stuk ‘Highlight from Frozen’ lieten de jonge muzikanten onder leiding van dirigent Gerben Kralt zien dat ze nu al muzikaal zeer veelzijdig zijn!

Na Jong Flora Band was de beurt aan de Flora Brass, onder leiding van hun nieuwe dirigent Joop van Dijk. De muzikanten van Flora Brass staan pas vanaf 1 maart onder zijn leiding maar nu al was te horen dat muzikanten en dirigent al aardig aan elkaar gewend zijn. Muzikaal was Flora Brass zeer sterk en dat bleek uit de enthousiaste reacties van het publiek. Met onder andere het door Joop van Dijk zelf gearrangeerde stuk ‘Elegy’ verraste Flora Brass absoluut.

De avond weer afgesloten door Show- Marching- en Concertband Flora Band, waar de nieuwe show in de spotlights stond. Na een winter hard repeteren, ook onder leiding van dirigent Gerben Kralt, werd opnieuw duidelijk waar het hart van de Flora Band ligt; Engeland. Met de show ‘Britains Best’ werd muzikaal elk deel van het Verenigd Koninkrijk aangedaan en namen de muzikanten het publiek mee op een muzikale reis door dit prachtige land.

De avond werd afgesloten met het afscheid van dirigent René Mulders. René is 20 jaar lang dirigent geweest bij de Flora Band orkesten, eerst bij Flora Band en daarna bij Flora Brass. Op gepaste wijze werd er afscheid van hem genomen, onder andere met een cadeau en toespraak van voorzitter Rémon Post. Het mooiste cadeau was misschien wel het dirigeren van de drie orkesten, met de gezamenlijke mars ‘Cairo Red Shield’, dat door het publiek terecht werd beloond met een ovationeel applaus.


Flora Band orkesten

#JongFloraBand #FloraBand #FloraBrass