Column: Communicatie


Het wereldje waar wij als Flora Banders in verkeren is over het algemeen een wereld van vrijwilligers. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een hobby of, zoals sommigen het noemen, ‘A way of life’, maar daarnaast uiteraard ook nog een thuis en een baan hebben. Dat er dan soms iets mis kan gaan is onvermijdelijk. Zo was er ooit een optreden van de Flora Band, ik meen in Lunen, maar daar wil ik vanaf zijn, dat de Flora Band, terwijl ze op het veld recht tegenover de spreker opgesteld stonden, aangekondigd werden als ‘de mannen met de prachtige blauwe uniformen’. Of dan de keer dat de Jong Flora Band werd aangekondigd als ‘Jong Flara’, uit Katwijk bij Leiden waar kinderen vanaf 5 jaar al op straat moesten lopen. En de Flora Brass schijnt helemaal ingewikkeld te zijn; is het Flora Brass of Flora Brass Band, spreek je dat dan uit als ‘bress’, ‘brass’ of ‘brááááás’ en wat zo’n brassband nou eigenlijk doet, is helemaal onduidelijk ten top.

Gelukkig hoeft en kan niemand hier kwaad om worden, zulke dingen gebeuren, zeker als de mensen die het organiseren vrijwilligers zijn zoals bovenstaand omschreven. Er wordt zelfs smakelijk om gelachen en nog lang gememoreerd.

Gaan we een klein sprongetje in de tijd maken; aankomende zaterdag, 28 mei, vindt hier in Rijnsburg, zonder te overdrijven, een toptaptoe plaats. Korpsen van hoog aanzien komen naar Rijnsburg om hun show op te voeren. Uiteraard vraagt dat nogal wat organisatie, wat een aantal Flora Band-leden op zich hebben genomen, samen met de mannen van het Welzijnskwartier. Deze mannen van het Welzijnskwartier zijn, heb ik me laten vertellen, echt cultuurrakkers, die elke vraag of mededeling beantwoorden met ‘Oh, relaxt’ of ‘Oh, nice’. Over communiceren gesproken. Geweldig, als je zo ‘relaxt’ in de organisatie van zo’n evenement kan staan. En ja, natuurlijk gaat er dan ook vast wel eens wat mis. Maar daar wil ik eigenlijk niks over horen. Van mijn mede-Flora Banders blijf je namelijk af… En eerlijk is eerlijk, bij de Flora Band merkt u er nooit wat van!

Nou kan ik me helemaal voorstellen dat u naar aanleiding van dit column bloedje nieuwsgierig bent naar aanstaande zaterdag. Goed nieuws! Er zijn nog een aantal kaarten te koop. Wel opschieten dan, gauw naar www.floraband.nl om die dingen te bestellen. Mocht u echt pas op het laatste moment kunnen beslissen, dan zijn de kaarten ook bij de deur te koop. Graag tot zaterdag op de Middelmors, vanaf 19.00!


#Column

20 weergaven0 opmerkingen