Column: Zomer!


Hoewel het buiten af en toe wel herfst/lente of winter lijkt, hebben de Flora Band orkesten toch echt even zomervakantie. We hebben de vakantie met elkaar ingeluid met een heerlijke barbecue, op zaterdag 9 juli. Alle orkesten waren meer dan goed vertegenwoordigd en een opmerkzame Rijnsburger zal tot laat de rookpluimen boven de Kazerne hebben zien gaan. Gezelligheid waar de Flora Band goed in is! En ach… dan mag een beetje wind de pret niet drukken!

Vakantie van de muziek betekent echter niet dat we stil zitten. Integendeel. Het zal u niet ontgaan zijn dat meisjes vanaf heden ook van harte welkom zijn bij de Jong Flora Band. Drie weken geleden stond het groots in deze krant. De reacties daarop waren overweldigend; overwegend positief en bijzonder motiverend. Op zaterdag 3 september verwachten we dan ook een hoop meisjes én jongens die naar de Kazerne komen, dan houden we namelijk de actie ‘Kraak de Kluis’. In de feestweek, of van een vriendje, of via school, krijg je een sleutel uitgedeeld. Met die sleutel kom je die dag tussen 10.00 en 15.00 naar de Kazerne en maak je kans op geweldige prijzen… Een spannende dag want hoeveel meisjes en jongens zullen dit seizoen de Jong Flora Band als hobby kiezen?

En dan komen we weer aan bij het oorspronkelijke thema van de column; de vakantie. De commissie voor deze grootse dag bestaat namelijk niet alleen uit een aantal oud gedienden (waar ik zelf kennelijk tegenwoordig ook onder val) maar ook een stel jonge, enthousiaste gasten met een echt Flora Band hart helpen mee deze dag te organiseren. Er wordt druk gemaild en geappt over filmpjes, flyers, sleutels, bloemencorso’s en te organiseren activiteiten deze dag. Gaaf om te zien dat de geest er ook bij de jonge garde echt in zit en dat zij tijdens de vakantie gewoon enorm actief zijn!

Een echte Rijnsburger zit nu waarschijnlijk in Frankrijk/Oostenrijk/Italië/Spanje om vakantie te vieren, want als je nu terug bent, ben je op tijd terug voor de feestweek! En dat is nou precies onze bedoeling. Want, behalve alle optredens van alle orkesten, is deze week dé week om een sleutel te bemachtigen! Kraak jij de kluis? Ik hoop het voor je! Allemaal een fijne, zonnige zomer gewenst en tot in de feestweek!25 weergaven0 opmerkingen