Flower Parade 2016


Op zaterdag 13 augustus 2016 rijdt Flower Parade Rijnsburg voor de 71e keer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Wat in 1946 begon als een bescheiden bloemengroet naar de Rijnsburgse bevolking, is uitgegroeid tot een bloemenparade van formaat.

De editie van 2016 heeft als motto ´Best of Holland´. Alle praalwagens brengen een ode aan Nederlandse uitvindingen, producten en bezienswaardigheden. De praalwagens worden afgewisseld met tientallen prachtig opgestoken personenauto´s, overige voertuigen en muziekkorpsen.

Route Rijnsburg. Aanvang:13:00 Laan van Verhof – Rijnsburgerweg – Oegstgeesterweg – Graaf Florislaan – Oude Vlietweg – Burgemeester Koomansplein – Kerkstraat – Vliet Noordzijde – Koestraat – Noordeinde – Burg. Hermanstraat – Noordwijkerweg – Burg. Meyboomstraat – Kanaalstraat – Evertsenstraat – Witte de Withstraat – Akkerwinde – Aronskelk – Boslaan – Sandtlaan

Muzikale invulling

Met ‘Best of Holland’ als thema belooft de Flower Parade Rijnsburg wederom bol te staan van muziek. Niet alleen lopende orkesten zijn van de partij maar ook op bijna iedere praalwagen zal muziek te horen zijn. Naast de traditionele show-and-marching bands zullen dit jaar ook een coverband, evenementenorkesten en andere muzikale stromingen vertegenwoordigd zijn. Onderstaande orkesten/muziekgezelschappen geven op 13 augustus acte de préséance tijdens de Flower Parade Rijnsburg.

Flora Band – Rijnsburg Jong Flora Band – Rijnsburg Excelsior – Delft Damiate – Haarlem

Klik hier voor de gehele route en hier voor de gehele muzikale invulling.

#FloraBand #JongFloraBand

20 weergaven0 opmerkingen