Column: Het karakter van


U kan het niet gemist hebben; de feestweek vorige week hier in Rijnsburg. Voor alle Flora Band orkesten een week vol muziek en de liefhebbers van de Flora Band en dus de lezers van dit stukje hoeven geen samenvatting van dit al; ze waren er namelijk bij. Ik wil dan ook deze ruimte gebruiken om eens mijn diepe bewondering uit te spreken.

De donderdag in de feestweek is dé feestdag. Kindercorso, braderie, de hele dag vermaak en vertier in het dorp, het Koekfestival en als toetje na het buikschuiven nog een drankje in de tent of de Roos. En dan maar hopen dat je vrijdag vrij bent. Niks was deze donderdag minder waar; het goot. Het kindercorso ging ‘s ochtends wel door en onze eigen jongens van de Jong Flora Band waren daar natuurlijk bij om dit te begeleiden. Ik heb de mannen voorbij zien komen op de Vliet, waar ze ook even pauze hielden. Ze waren doorweekt. De nieuwe pakken zijn prachtig maar niet bepaald waterdicht. Uiteraard werden er tijdens deze korte pauze wat grappen uitgehaald met natte baretten en druipende handschoenen maar buiten dat heb ik geen klacht gehoord. Onze jongens, mijn Jong Flora Band heeft het hele kindercorso met opgeheven (en nat) hoofd uitgelopen. Dat is nog eens karakter tonen.

In de feestweek hebben we aan jongens én meisjes sleutels uitgedeeld voor de actie ‘Kraak de Kluis’ op drie september. Ja, ook aan meisjes, want die zijn dus sinds kort ook van harte welkom bij de Jong Flora Band. Een enkeling is bang dat met de komst van meiden het karakter van onze vereniging veranderd. Dat geloof ik niet, want aan al onze leden worden dezelfde eisen gesteld; dat je een doorzetter bent tot het eind! En als je daar hulp bij nodig hebt, geeft dat niks. Dan helpen we je. Maar dat karakter… dat blijft!

Heb jij ook een sleutel gekregen in de feestweek? Dan zien we je graag op drie september van 10.00 tot 15.00 op de Kazerne! Kijk voor meer informatie op www.floraband.nl19 weergaven0 opmerkingen