Flora Brass naar Opus Schiedam!


Zaterdag 17 september wordt in Schiedam Opus georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement en word uitgevoerd door een aantal muziekverenigingen. Elk jaar is een andere vereniging aan de beurt om dit evenement in zijn plaats / omgeving te organiseren en te realiseren. Dit jaar is de eer aan de Rijnmondband 3 dit evenement te organiseren en te realiseren.

Wie is OPUS De deelnemende orkesten bestaan veelal uit leden die deelgenomen hebben aan de showkorpsen van de desbetreffende vereniging maar door leeftijd of andere redenen niet meer kunnen deelnemen aan manifestaties als taptoes, streetparades etc. maar zich wel actief willen blijven bezighouden met in gezelschapsverband musiceren als zitorkest.

In totaal zullen ca. 160 muzikanten zich presenteren van de volgende verenigingen:

- Big Band Plus, Katwijk (onderdeel van Door Vriendschap Sterk) - Kunst en Genoegen 3, Leiden (onderdeel van Kunst en Genoegen korpsen) - Flora Brass, Rijnsburg (onderdeel van Flora Band orkesten) - Rijnmondband 3 Schiedam (onderdeel van Rijnmondband)

Waar is OPUS Gekozen is voor de Grote of Sint Janskerk in het hart van Schiedam. De verenigingen zullen zich op verschillende podiums in een non-stop programma presenteren aan het publiek. Na ontvangst en verkleden gaan allen, muzikanten en vele supporters te voet naar de Grote of Sint Janskerk waar vanaf 12.30 uur tot ca 16.30 uur geconcerteerd wordt.

Publiek OPUS Het evenement is vrij toegankelijk, de toegangsdeuren blijven gedurende het evenement geopend. Op deze dag zijn er ook evenementen bij de Grote of Sint Janskerk en in de omgeving van het oude stadhuis gepland dus de publieke aanloop wordt groots verwacht. Voor de locatie is bewust binnen gekozen om het evenement optimaal zonder weerinvloeden te kunnen realiseren.


#FloraBrass

32 weergaven0 opmerkingen