Flora Band naar Nationale TaptoeVolgende week staat compleet in het teken van dé Nationale Taptoe voor de Show, Marchingband & Concertband Flora Band. De van oorsprong militaire taptoe heeft in eerste plaats doel om de Nederlandse militaire orkesten en onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht aan een breder publiek te tonen. Voor de Flora Band is het dan ook een grote eer dat zij als enige burgerorkest zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze taptoe.

Repetities

In aanloop naar de Nationale Taptoe is er door de Flora Band de afgelopen weken hard gewerkt. Zo werd er naast het reguliere showprogramma apart voor de optredens in Ahoy een aangepaste versie van de show ‘Britain’s Best’ ingestudeerd. In deze uitvoering zullen een aantal van de hoogtepunten uit de show de revue passeren.

Aankomende woensdag en donderdag staan er nog repetities op het programma in Ahoy. Op woensdagavond heeft de Flora Band het taptoeterrein geheel tot haar beschikking en kunnen de muzikanten alvast wennen aan de akoestiek en locatie. Ook voor de organisatie is dit het moment om de verlichting in te regelen en andere zaken af te stemmen. Op donderdag vinden er vervolgens nog twee complete doorlopen plaats om niets aan het toeval over te laten.

Voorstellingen

De in totaal vijf voorstellingen starten met een speciale editie voor veteranen van defensie, politie en dienstslachtoffers op vrijdagmiddag. In totaal verwacht de organisatie op vrijdag, zaterdag en zondag rond de 25.000 bezoekers te ontvangen in Ahoy. Al deze bezoekers kunnen naast de meer traditionele taptoeshows ook genieten van diverse andere acts. Zo komen o.a. de muzikanten van ‘Wëreldbänd’ meerdere malen terug in het programma, vindt er een demonstratie plaats van de hondenbegeleiders van de Koninklijke Luchtmacht en staat er een spectaculaire act vol dans, theater en gymnastiek op het programma.

De voorstellingen vangen op vrijdag 30 september aan om 13:30 uur en 20:00 uur, zaterdag 1 oktober om 14:00 uur en 20:00 uur en op zondag 2 oktober om 14:00 uur. Voor deze voorstellingen zijn nog diverse tickets verkrijgbaar via www.nationaletaptoe.nl en variëren in prijs van € 10,- tot € 47,-.

Jeugdmanifestatie

Voorafgaande aan elke voorstelling spelen er jeugdorkesten in het kader van de Nationale Taptoe jeugdmanifestatie. Tijdens de optredens van de jeugdkorpsen worden zij beoordeeld door de tambour-maîtres van de aan de taptoe deelnemende orkesten. Op zondagmiddag, voorafgaande aan de voorstelling, wordt de uitslag bekend gemaakt en krijgen alle deelnemers een aandenken uitgereikt.

Ook de Jong Flora Band zal dit jaar deelnemen aan de jeugdmanifestatie. Op zaterdagavond zullen zij voorafgaande aan de taptoe hun show ‘A World of Disney’ aan het publiek laten horen en zien. Met deze show gaan de leden het publiek mee te nemen op een herkenbare tocht door alle Disney klassiekers.

Voor het complete programma van de Nationale Taptoe verwijzen wij u door naar de website www.nationaletaptoe.nl. Hier vindt u ook meer informatie over o.a. het ontstaan van de taptoe, eerder edities en praktische informatie rondom de taptoe.

#FloraBand #JongFloraBand