Column: Flora Band goes viral


Je hoeft maar even wat afwijkends of bijzonders te doen tegenwoordig of je gaat ‘viral’; je bericht of filmpje wordt geliked en gedeeld en voor je het weet heb je weet ik hoeveel volgers en wordt er in elk actualiteitenprogramma over je gepraat. Nou gaat het wat ver om te zeggen dat dit voor de Flora Band orkesten ook het geval is maar feit is wel dat we de laatste tijd hoogtepunt na hoogtepunt beleven en dat dat in social media voor een hoop likes en mooie reacties zorgt.

Zo is er het feit dat de Jong Flora Band elf nieuwe leden mag verwelkomen na de Kraak de Kluis actie. Jongens en meiden die gaan ervaren hoe gaaf het verenigingsleven is en die staan te trappelen om een instrument te leren bespelen. Binnen afzienbare tijd zullen sommige van deze nieuwe leden gewoon al meelopen op straat. Hoe mooi is dat!

De Flora Brass had een mooi optreden, hartje centrum Schiedam. Samen met collega-zittende orkesten zorgde de Flora Brass de hele middag voor muziek in de Grote Kerk, waar ondanks het prachtige weer van die dag, de hele dag veel publiek aanwezig was. De foto’s werden een dag later massaal bekeken op onze Flickr pagina, want er zaten wel twee hele bekende gezichten tussen… Zowel de huidige Flora Band dirigent, Gerben Kralt, als oud – Flora Band en Flora Brass dirigent, René Mulders, zaten gewoon tussen de muzikanten om de Flora Brass deze middag te versterken.

En dan heb ik het beste voor het laatst bewaard, want onze Flora Band (of is het ‘mijn’ Flora Band…) is de afgelopen weken keihard aan het repeteren en optreden geweest. Tijdens de taptoes in Lisse en Alkmaar werd de ‘gewone’ versie van show ‘Britains Best’ opgevoerd, terwijl ondertussen tweemaal in de week aan de verkortte versie werd gewerkt. De Flora Band is namelijk komend weekend een onderdeel van dé Nationale Taptoe in Ahoy. Als enig amateur orkest tussen de professional. Ik vind dat nogal een prestatie, die best wel even genoemd mag worden. Dus mannen, heel veel succes dit weekend!154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven