Column: Flora Band in Ahoy


Jong en oud. Groot en klein. Beroeps- en amateurmuzikant. Flora Band of niet, iedereen was erg onder de indruk van het opreden in Ahoy Rotterdam. De Flora Band mocht meedoen aan een van de grootste taptoes van Nederland. De repetities die voor het echte werk plaatsvonden waren voor ons al een ervaring op zich. Een grote zaal waar over de week heen zeker 25.000 bezoekers zullen kijken. En dan sta je daar, als amateurkorps tussen al die beroepsmuzikanten die vijf dagen in de week oefenen om hun partijen goed te kunnen spelen.

Vele van de beroepsmuzikanten hadden geen goed gevoel over ons, maar zodra we de eerste noot speelden, dachten ze daar meteen anders over. Door de dagen heen hoorden we voornamelijk positieve berichten over de muziek, het loopwerk en onze uitstekende discipline. Geen enkel verzoek was teveel gevraagd en we speelden al de lucht die we hadden uit onze longen. Nog nooit was de Flora Band zo geconcentreerd en gefocust dan nu in Ahoy.

Over de organisatie was niets te klagen. Eten en drinken werd uitstekend verzorgd en er werd zelfs een rondleiding gegeven door Ahoy (al was het eigenlijk alleen om te zorgen dat niet iedereen het veld op liep in plaats van naar de bar).

De ervaring om op zo’n veld te staan was natuurlijk fenomenaal. Je maakt nog eens wat mee, met zo’n band als de Flora Band. Ook de reacties van de leden zelf waren na het optreden enthousiast en positief. Zelfs het bestuur was tevreden. Het publiek was ook zeer te spreken van de Flora Band. Voor het optreden hadden nog weinig toeschouwers gehoord van de Flora Band, maar na het laatste optreden zondag weet zelfs de Minister van Defensie wie wij zijn (en die 25.000 mensen). Een prestatie om trots op te zijn.

De maandelijkse column werd dit keer geschreven door Maurice van der Plas, 18 jaar, tamboer van de Show-, Marching- en Concertband Flora Band. Naast de Flora Band is hij druk met zijn VWO en werkt hij in een strandtent.


#Column #FloraBand