Flora Band knalt in BirminghamSeizoen 2016 op uniek wijze afgesloten

Show-, Marching- en Concertband Flora Band uit Rijnsburg is het afgelopen weekend in Birmingham geweest. Daar waren de muzikanten deelnemer aan de Birmingham Tattoo 2016. De mannen van de Flora Band kunnen terug kijken op een mooi weekend.

De reis opzich was al een hele gebeurtenis. Vrijdagavond verzamelden de muzikanten op clubgebouw ‘de Kazerne’, waarvan ze met de bus naar Hoek van Holland vertrokken. Aldaar werd een ieder ingecheckt om met de nachtboot naar Harwich te gaan. De Stena Hollandica meerde daar zaterdagochtend vroeg aan, een bus bracht de Flora Band door de prachtige Engelse landschappen naar de arena in Birmingham. Daar aangekomen stond de vrachtwagen met spullen klaar, met grote dank aan Bert de Mooij, oud-lid van de Flora Band, die belangeloos de instrumenten en pakken vervoerde.

Zaterdagmiddag vond daar een repetitie plaats, vooral om met alle deelnemers de finale te oefenen. De taptoe is de grootste militaire taptoe in Engeland, de Flora Band was dus een van de weinige amateur deelnemers. Dat maakte dit optreden extra speciaal. Zaterdagavond vond vervolgens de eerste van twee shows plaats. De Flora Band mocht als vierde in het drie uur durende programma optreden. De show ging, naar de eigen woorden van de muzikanten, ‘superstrak’, en de reacties van het publiek bevestigen dat. Waarschijnlijk niet in de laatste plaats omdat de show van de Flora Band, die voor de gelegenheid omgedoopt was tot ‘UK’s Best’, alleen maar muziek van het eigen continent van het publiek bevatte. Het gedragen stuk, met de signaalsolo van de twee cornettisten, werd met luid applaus ontvangen. De finale was, voor 10.000 man publiek en tussen alle militaire orkesten, zowel voor de toehoorders als de muzikanten een ware belevenis.

De zondagmorgen, na een heerlijke nacht bijslapen in het hotel, kon naar eigen invulling worden doorgebracht in het mooie centrum van Birmingham, waar onder andere een gezellige kerstmarkt stond. Zondagmiddag was het rond 14.00 tijd voor de tweede show, die opnieuw een succes was en door het publiek met enthousiasme werd ontvangen.

Deze trip naar Birmingham, waarvan de muzikanten maandagochtend weer thuis waren, was een mooie afsluiter van het seizen 2016. De Flora Band heeft bij deze taptoe een goed visitekaartje achtergelaten, verschillende impresario’s en evenementen hebben hun interesse getoond in een samenwerking met de Flora Band voor optredens binnen en buiten Nederland.

Kijk voor meer foto's op ons Flickr kanaal.

#FloraBand