Column: 2017


Ha, een vers, nieuw, fris jaar. Wij van de Flora Band orkesten hebben elkaar direct op 1 januari, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie alvast maar het allerbeste voor het nieuwe jaar gewenst. Sinds een jaar of wat doen we datl in het sjiek, dus iedereen zag er op z’n best uit. Waar wij als leden normaal nog weleens het Rijnsburgs kwartiertje hanteren, is het bij deze receptie zaak om als eerste binnen te zijn. Zo hoef je namelijk niet iedereen af, maar moet iedereen jou af. Tijdens de eerste borrel kwamen de direct de goeie muzikale voornemens naar voren, die allemaal met argwaan werden ontvangen. Op tijd komen, meer oefenen, minder praten tijdens de repetities. Uit sommige monden (inclusief mijn eigen) weinig geloofwaardig maar wel bijzonder grappig.

Toch zou het, gezien het aankomende muzikale jaar, goed zijn om deze voornemens toch in acht te nemen. Immers, de Flora Band gaat naar het Wereld Muziek Concours, de Jong Flora Band heeft weer plannen richting Ahoy voor de jeugdmanifestatie en de Flora Brass heeft over vijf weken hun eerste concert alweer. En het is het jubileumjaar van de Jong Flora Band! Hoera! Het 40-jarig bestaan van onze jongste telg zal eigenlijk het hele jaar door bij activiteiten aan de orde komen. Kan niet anders dan een topjaar worden zou je zeggen!

Toch is bij een vereniging nooit iedereen tevreden. Kan ook niet, zoveel mensen, zoveel meningen. Bepaalde vernieuwingen of probeersels vallen niet bij iedereen in de goede aarde. En juist dan is het zo belangrijk om te onthouden waar het onder aan de streep om gaat; samen, op een plezierige en gelijkwaardige manier muziek maken. Want ellende, dat hebben we immers al genoeg op deze wereld.

Namens de Flora Band orkesten, de allerbeste wensen voor een muzikaal nieuw jaar!

Anna Kromhout, PR-manager Flora Band orkesten.


#Column #Algemeen #FloraBand #FloraBrass #JongFloraBand #40jaar