Column: 40 jaar JFB


Het kan u eigenlijk niet ontgaan zijn, maar ik ga het toch nog maar een keertje roepen; onze Jong Flora Band bestaat dit jaar 40 jaar! Opgericht in 1977, tijd voor een feestje! Dat gaan we dit jaar dan ook uitgebreid doen en dat wordt denk ik best wel heel erg leuk. Eén van de eerste momenten dat we hier openbaar aandacht aan gaan besteden is tijdens het jaarlijkse Voorjaarsconcert, wie kent het niet. Elk jaar een donderdagavond in april waar alle drie de orkesten hun nieuwe ingestudeerde repertoire van dat jaar presenteren. Maar, dit jaar, met het jubileum in ons achterhoofd, gaan we dat eens helemaal anders doen. Jong Flora Band, Flora Band en Flora Brass spelen alle drie alleen maar muziek die de Jong Flora Band de afgelopen 40 jaar heeft gespeeld. Leuk, toch? Voor de vele oud-leden die onze vereniging rijk is waarschijnlijk een feest der herkenning.