Column: 40 jaar JFB


Het kan u eigenlijk niet ontgaan zijn, maar ik ga het toch nog maar een keertje roepen; onze Jong Flora Band bestaat dit jaar 40 jaar! Opgericht in 1977, tijd voor een feestje! Dat gaan we dit jaar dan ook uitgebreid doen en dat wordt denk ik best wel heel erg leuk. Eén van de eerste momenten dat we hier openbaar aandacht aan gaan besteden is tijdens het jaarlijkse Voorjaarsconcert, wie kent het niet. Elk jaar een donderdagavond in april waar alle drie de orkesten hun nieuwe ingestudeerde repertoire van dat jaar presenteren. Maar, dit jaar, met het jubileum in ons achterhoofd, gaan we dat eens helemaal anders doen. Jong Flora Band, Flora Band en Flora Brass spelen alle drie alleen maar muziek die de Jong Flora Band de afgelopen 40 jaar heeft gespeeld. Leuk, toch? Voor de vele oud-leden die onze vereniging rijk is waarschijnlijk een feest der herkenning.

Zo kwam het dus dat vorige week maandag op de Flora Brass repetitie avond al deze Jong Flora Band muziek voor de muzikanten klaar lag om ingestudeerd te worden. Direct waren de plagerijtjes niet van de lucht, want ongeveer het eerste lid van de Jong Flora Band zit nu alweer een hele tijd bij de Flora Brass, ‘en dan moet je toch wel heel, heel oud zijn, wil je dat allemaal hebben meegemaakt’. Een ieder, inclusief ikzelf, dacht bij het horen van de opdracht ‘alleen Jong Flora Band muziek’, waarschijnlijk dat dat een eitje ging worden. Na het doorspelen van de eerste mars viel dat best vies tegen, er moet namelijk gewoon op gestudeerd worden! Wat een muzikanten van niveau zitten er bij onze jeugd als ze dit kunnen spelen! Petje af en voor de Flora Brass nog best wat te doen dus!

De mannen van de Flora Band hebben, behalve studeren voor het Voorjaarsconcert, nog wat anders te doen. Het is namelijk het jaar van het Wereld Muziek Concours. Daar wil je punten scoren! En dus was de Flora Band in februari een weekend bij collega muzikanten in Sneek voor een repetitieweekend. En dan vraag je aan één van de heren hoe het was, het weekend repeteren en wat krijg je als antwoord? ‘Ja, leuk… hoezo?’. Al met al hebben de heren heel wat stappen gemaakt met update van de show ‘Britains Best’ en was het ’s avonds ook heel gezellig…

Het Voorjaarsconcert is trouwens op 20 april! Zie ik u dan?

Anna Kromhout

PR manager Flora Band orkesten


#40jaar #JongFloraBand #FloraBand #FloraBrass #Column

215 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven