Jubilarissen bij Flora Band orkesten


Muziek maken, dat gaat er vaak met de paplepel al in. En zeker bij de jubilarissen van dit jaar, die afgelopen week met de ledenvergaderingen bekend werden gemaakt.


Maandagavond was het als eerste feest bij Flora Brass. Renate Ravensbergen, onze cornettiste, is alweer 12,5 jaar lid. Begonnen door een vriendin, les gehad bij oud dirigent Maarten Verhoef en gelijk als eerste optreden mee naar Spanje. Een zeer betrokken en gewaardeerd lid waarvan we nog lang hopen te kunnen genieten!

Helemaal feestelijk was het jubileum van eerste cornettist Ton van Es, die al 50 jaar muzikant is! Ton is een muzikant in hart en nieren, is ooit begonnen bij de Flora Band en heeft daarna een tournee gedaan langs allerlei muziekverenigingen. Sinds 2015 is hij terug bij zijn begin, alleen dan bij Flora Brass. Dagelijks komt thuis zijn instrument uit zijn koffer en steekt hij daarnaast veel tijd in zijn functie als bestuurslid bij Flora Brass.

Op woensdagavond was het de beurt aan de muzikanten van de Show-, Marching- en Concertband Flora Band. Zo zijn Benjamin Driebergen en Gerco de Koning ook allebei al 12,5 jaar lid van de Flora Band orkesten. Allebei als jonge gasten begonnen bij de Jong Flora Band en inmiddels, ondanks werk en studies, nog steeds actief muzikant en te vinden bij het slagwerk.

Jan Willem de Winter, ook lid van het eerste uur, mocht een bloemetje ontvangen voor alweer 25 jaar lidmaatschap. Een stabiele factor binnen onze vereniging, die zijn eerste cornet partij met overtuiging weg blaast. Ondanks zijn drukke baan en jonge gezin is hij altijd aanwezig!

Als overtreffende trap is Piet Schaap alweer 40 jaar lid van de Flora Band. Ook begonnen in zijn jonge jaren en inmiddels al die tijd zeer betrokken bij onze club. U zult hem niet meer als muzikant op straat tegenkomen maar is onderdeel van ons instructieteam en is elke woensdagavond op 'de Kazerne' te vinden. Alle jubilarissen, van harte gefeliciteerd!


#FloraBand #FloraBrass #Algemeen

174 weergaven0 opmerkingen