Column: LintjeZaterdag 29 juli is het zover; de dag waarop de Flora Band zich weer gaat meten met andere toporkesten tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Als je ziet hoeveel tijd en energie er in de voorbereiding zit voor een paar minuten optreden, dan lijken het de Olympische Spelen wel.

Meedraaien in de wereldtop kan niet zonder professionele begeleiding. Je hebt mensen nodig met een visie en die de kwaliteit hebben om die visie ook over te brengen. En dan ook nog met een gezonde dosis enthousiasme. Als je dat kunt en wilt doen, dan ben je een top-vrijwilliger.

Stephen van den Bosch is zo’n vrijwilliger! Als voorzitter ben ik trots hem bij onze vereniging te hebben. Ik vind Stephen een man met visie, die zich voor 110% inzet en veel energie steekt in de basis: onze jeugd. Ik heb een enorme waardering voor hem en vind zijn enthousiasme aanstekelijk. Stephen helpt ons al 44 jaar lang en met een duidelijk doel: een topprestatie neerzetten. Elke repetitie, concours of optreden weer.

Elke zaterdag is hij van vroeg tot laat bezig met het uitvoeren van zijn plan, letterlijk stap voor stap. En niet zonder resultaat. De tweede plaats op het onderdeel ‘Mars’ op het vorige WMC was dan ook geen toevalstreffer.

Soms zeg je gekscherend: ‘Zo’n man verdient een lintje’. Dit keer geen loze woorden. Omdat wij Stephen willen laten zien en voelen hoeveel hij voor ons betekent ontving hij op 26 april jl. ‘zijn’ lintje. Wat vond ik het mooi om te zien hoe trots hij op het podium stond tijdens de uitreiking door de burgemeester. Hij stond te stralen op een manier die hem het beste past: borst vooruit en kin omhoog!

Wilt u ons allemaal zien stralen? Ga dan mee naar het aankomende WMC. Kijk op www.floraband.nl voor meer informatie.

Rémon Post

Voorzitter Dagelijks Bestuur Flora Band orkesten

#FloraBand #JongFloraBand #Column #Algemeen