Column: WMC koorts


Afgelopen zaterdag hadden we op ons clubgebouw, ‘de Kazerne’, de jaarlijkse barbecue. Alle drie de orkesten plus aanhang en kinderen waren hiervoor uitgenodigd en dat zorgde voor een gezellige drukte. Thema (ja, er bestaan thema barbecues) was dit jaar ‘Chicken tonight’ en u raadt het al; het was kip, kip en nog eens kip. Lijkt saai, was het niet en het was super verzorgd. Organisatie lag dit jaar bij de Jong Flora Band en dat zorgde voor een hoop jeugd aan het werk. Gaaf dat die verenigingsgeest er al zo vroeg inzit!

Hoofdonderwerp was uiteraard het Wereld Muziek Concours, waar de mannen van de ‘grote’ Flora Band aan deelnemen eind deze maand. Op zaterdag 29 juli hopen zij hoge ogen te gaan gooien op het onderdeel ‘Mars’ en ‘Show’ in de hoogste divisie van dit concours. Al pratende kwam het vrij snel op de vorige editie (2013) van het WMC, waar de Flora Band een geweldige tweede plek behaalde op de show. Zoals ook dit jaar, zat er in 2013 een vak vol met Flora Band supporters in rode shirts. En een beetje supporter laat toch van zich horen… Toch?

Wie er bij was, zal het zich nog steeds herinneren en wie er niet bij was moet het filmpje maar eens opzoeken… Op een bepaald moment hoor je een bepaalde fan heel hard iemand zijn naam roepen. Dat was dusdanig indrukwekkend dat er afgelopen zaterdag nog steeds over werd gepraat. En zijn er voor het komende WMC zelfs namen ingediend die gegild moeten worden. Gelukkig zijn we met een supportersbus van 65 man. Al kan die ene bepaalde fan het eigenlijk ook wel alleen af… We gaan ervoor!


#FloraBand #Column

152 weergaven0 opmerkingen