WMC try-out Flora Band groot succes


Op zaterdag 15 juli organiseerde Show-, Marching- en Concertband Flora Band Rijnsburg een WMC try-out. Samen met collega-orkesten St. Ceacilia uit Voorhout en Excelsior Delft waren de omstandigheden van het Wereld Muziek Concours zo realistisch mogelijk nagebootst. Het publiek had massaal gehoor gegeven aan de oproep om te komen juichen en zo kwam het dat de tribune van het hoofdveld van sportpark Middelmors goed gevuld was. Dit zorgde voor de druk die de muzikanten ook op het WMC zullen gaan ervaren. Een jury, bestaande uit instructie en dirigenten van de verenigingen, stonden op het veld om de optredens te beoordeeld.

Flora Band opende zelf de try-out met hun mars-optreden. Een strak optreden, waarin de marsen Thundercloud en Valdres March werden gespeeld. Tambour-maître Chris van Deventer leidde de Flora Band door het parcours heen, waarbij het publiek, naast van de muziek, kon genieten van een aantal visuele verrassingen.

Als tweede was St. Ceacilia uit Voorhout aan de beurt. Op vrijdagavond hielden ze hun eigen try-out, waarbij de Flora Band te gast was. Vanavond was het andersom. Voor de Voorhoutse muzikanten was de spanning voelbaar; het was de eerste keer dat zij deel zouden nemen aan het WMC en zouden gelijk de volgende dag al afreizen naar Kerkrade.

Het laatste marsoptreden was voor Excelsoir uit Delft. Met hun marsen Complementary Forces en Skyliner zijn de muzikanten van plan hun 17e plaats op de ranglijst te gaan verdedigen. De veelzijdigheid van de Delftse muzikanten werd door het verschil in hun marsen goed zichtbaar. Op zaterdag 23 juli zullen zij zichzelf gaan bewijzen in Kerkrade!

De Flora Band zelf was de afsluiter van de avond, met hun show ‘Britain's Best’. Deze show werd in 2015 ingestudeerd en na één taptoeseizoen geperfectioneerd. Met deze show laat de Flora Band zien wie ze is; de meeste Engelse band in Nederland. Een mooie show met verrassende elementen die door het publiek zeer werden gewaardeerd. Een goed teken voor het WMC, waar de Flora Band 29 juli hun mars- en showoptreden gaat laten zien.


Foto: Ries IJsselmuiden

#FloraBand