Onderweg naar het WMC – Chris van Deventer


De week van het WMC! Op zaterdag 29 juli is het zover. De leden van de Flora Band zijn aan het aftellen. Elke dag vertelt één van hen hoe ze naar het WMC kijken en hoe ze zich voorbereiden. Vandaag, nog 5 dagen voor het WMC, het woord aan Chris van Deventer.

Mijn naam is Chris van Deventer, ik ben 34 jaar en ik ben de tambour-maître van de Flora Band. Dit WMC wordt voor mij de vijfde keer. Twee jaar geleden zijn we bij de Flora Band gestart met de voorbereidingen voor editie 2017. Daar ben ik als tambour-maître/(assistent)instructeur bij betrokken geweest. Een leuk en creatief proces. In het najaar van 2015 zijn we gestart met het instuderen van onze show, waarna in 2016 de nodige verbeteringen zijn aangebracht. Dit voorjaar zijn we gestart met het marsparcours. Als maitre is dit het leukste onderdeel, omdat het een behoorlijk actieve rol is.

Als ik eenmaal op het veld sta voel ik me gespannen. Maar elke keer als we de eerste maten hebben gelopen, zakt dat en kan ik ervan genieten. Vooral van het applaus tijdens het optreden. Je merkt dat de mensen in het stadion muziek als passie hebben. De parade na de prijsuitreiking is (meestal) erg leuk. Samen met het publiek een feestje bouwen, daar doe je het voor. WE gaan dit WMC het maximale uit onszelf halen. Daarbij zijn voor mij niet de punten maar de positie op de ranglijst belangrijk. Je gaat je toch vergelijken met andere korpsen. Het is spannend maar ook geweldig om daar te lopen. Ik ga er dus ook zeker van genieten!


#FloraBand

643 weergaven0 opmerkingen