Onderweg naar het WMC – Mark Prins


De week van het WMC! Op zaterdag 29 juli is het zover. De leden van de Flora Band zijn aan het aftellen. Elke dag vertelt één van hen hoe ze naar het WMC kijken en hoe ze zich voorbereiden. Vandaag, nog 4 dagen voor het WMC, het woord aan Mark Prins.

Mijn naam is Mark Prins, ik ben 28 jaar en es-cornettist bij de Flora Band. Dit wordt mijn vierde deelname aan het WMC.

De dag van het WMC vertrekken we om half 7 vanaf ons verenigingsgebouw ‘de Kazerne’ naar Kerkrade. Eenmaal aangekomen zonderen we ons af van de supporters, spelen we in en repeteren we nog wat bochten en counters. Daarna omkleden en opstellen voor het marsoptreden. De WMC- commissie heeft ervoor gezorgd dat we achteraf lekker kunnen ontspannen op een aparte plek, waar een grote vrachtwagen staat met eten, drinken en partytenten voor de schaduw. In de middag volgt ons showoptreden en dan is het afwachten.

De afgelopen jaren hebben we als orkest een jasje uitgedaan, omdat er een aantal ervaren leden afscheid hebben genomen. We lopen met een relatief jonge groep, maar wel een hechte groep. Hierdoor vind ik het moeilijk om te zeggen wat mijn verwachtingen zijn. We kunnen veel, maar ik vind het belangrijker dat iedereen er voor gaat, doet wat hij moet doen en ervan geniet. Uiteindelijk voelt het namelijk als een geweldig optreden met veel publiek. Een beetje gezonde spanning en het gevoel dat we er met z’n allen voor gaan, maakt het geweldig.


#FloraBand

413 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven