Column: GevoelTja en dan ben je ineens Kampioen. Dat is best wel gek.

Ik ben al lang lid van de Flora Band en heb heel veel mooie en leuke muzikale herinneringen maar wat er deze zomer gebeurde staat toch met stip op nummer één. Het winnen van de eerste prijs op het Wereld Muziek Concours. Dan tel je pas echt mee… maar eigenlijk vind ik dat niet eens het allerbelangrijkste. Wat dit met de vereniging heeft gedaan is vele malen belangrijker. Het heeft jonge leden doen beseffen dat inzet, discipline, respect maar vooral ook plezier in wat je doet kan resulteren in het hoogste haalbare, als je er maar je gevoel er in gooit. Het heeft de hele vereniging een groter gevoel van eigenwaarde gegeven. Het geeft oud-oprichters, oud-voorzitters en oud -bestuursleden een gevoel van trots omdat zij jaren terug de basis hebben gelegd voor deze vereniging en dit resultaat. Vanuit allerlei kanten bereikte ons de felicitaties maar de mooiste felicitatie kwam van een 7-jarig jongetje die ons had zien spelen. Hij had een brief geschreven waar in hij ons feliciteerde en € 0,10 doneerde.

Als amateur muzikant probeer je met veel inzet mooie muziek te maken. Dat dat dan wordt gewaardeerd door juryleden is ontzettend mooi maar als het iemand die zo jong is het zo raakt is het gevoel eigenlijk onbeschrijfelijk. Muziek beleven is iets persoonlijks en heb ik in de afgelopen jaren ook steeds meer weten te waarderen. Toen wij tijdens ons mars optreden op het veld liepen en er ergens al vroeg in het parcours hét gevoel in het korps naar boven kwam waren alle voorbereidingen en ellenlange repetities vergeten. Het kan mij nu nog kippenvel bezorgen als ik daar aan terug denk. Het klopte allemaal op dat moment en dat ik daar niet de enige in was bleek wel direct na afloop van het optreden toen er buiten het stadion een enorme ontlading kwam bij het orkest. Wat is lid zijn van een vereniging als de Flora Band toch ontzettend gaaf.

Arnold van der Oest, bandmanager en trombonist bij de Flora Band

#FloraBand

93 weergaven0 opmerkingen