Drukke september maand voor Flora Band


Een voor- en naseizoen. Het is al jaren eenzelfde gegeven voor de leden van de Flora Band. Tijdens het afgelopen voorseizoen werden o.a. de bevrijdingstaptoe Zeist, taptoe Leiden, de Rotterdamse Kuip, de Schuttersfeesten in Iserlohn Duitsland bezocht en deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Vooral deze laatste vroeg om een grote investering van tijd en energie van de leden en instructie. Tijd dus voor een wel verdiende vakantie!


Huldiging en corso Vollenhove Met hernieuwde energie mochten de leden van de Flora Band het laatste weekend van augustus weer aantreden. Zoals eerder al geschreven hoort bij een behaald kampioenschap een huldiging. Op vrijdagavond werden de leden dan ook ontvangen door een grote menigte bij het voormalig gemeentehuis in Rijnsburg. Met mooie woorden van burgemeester Visser en aandenken op zak vertrok de Flora Band richting het verenigingsgebouw. De volgende morgen vertrok de Flora Band al vroeg richting de kop van Overijssel om deel te nemen aan corso Vollenhove. Dit corso staat bekend als één van de grotere corso’s van Nederland en bestaat uit twaalf huizenhoge praalwagens afgewisseld met diverse muziekkorpsen. In een uiterst sfeervol Vollenhove werden in de middag drie ronden en in de avond twee ronden gelopen. Aansluitend op het middagcorso werd het publiek nog getrakteerd op diverse showoptredens tijdens de taptoe gehouden bij de plaatselijk voetbalclub. We kijken terug op een lange maar mooie dag voor de Flora Band. Jubileumtaptoe Jong Flora Band Zaterdag 2 september stond de jubileumtaptoe van de Jong Flora Band op de agenda om het 40-jarige bestaan van dit orkest te vieren. Als sinds 1977 is dit de kweekvijver voor grote ‘broer’ Flora Band. Veel van de huidige leden hebben hier dan ook in het verleden hun eerste muzikale stappen gemaakt. Naast optredens van de Flora Band orkesten kon het aanwezige publiek ook genieten van Jong DVS en Jong K&G. Mede dankzij hun deelname en het heerlijke weer kunnen we spreken van een zeer geslaagd evenement. Op zaterdag 7 oktober van 16.00 tot 18.00 uur is er de mogelijkheid voor oud-leden om de reünie te bezoeken. Deze wordt gehouden in ons verenigingsgebouw ‘De kazerne’ aan de Waardlaan 1a te Rijnsburg. Mocht u toevallig oud-leden kennen help ons dan en geef bovenstaande datum door. Brussel en Axel Op zaterdag 9 september zal de Flora Band afreizen naar België voor deelname aan taptoe Brussel. In 2014 stonden de muzikanten hier ook al, toen met de James Bond show. Deze keer zijn ze terug met haar laatste show ‘Britains Best’. Naast de Flora Band treden op Showband Irene, Trompeter Showkorps Leinegarde, Musikkapele Sipachzell en tot slot is er een speciale act. De taptoe vind plaats op de Grote Markt in Brussel en de toegang is gratis. Een week later zal de Flora Band samen met de Jong Flora Band te zien zijn op het John F. Kennedyplein in Axel tijdens de gratis te bezoeken bevrijdingstaptoe. Buiten Rijnsburg gebeurd het niet vaak dat deze twee orkesten samen te zien zijn. Dit maakt het dus extra bijzonder voor publiek en muzikanten van beide orkesten. Naast de Flora Band en Jong Flora Band treden Juliana drum & bugelcorps, drumfanfare Hosanna en showband Axel op. Tattoo on Stage Diverse Nederlandse korpsen gingen de Flora Band de afgelopen jaren al voor. Voor de muzikanten dan ook een hele eer om gevraagd te zijn voor ‘Tattoo on Stage’ in het Zwitserse Luzern. Dit bijzonder evenement vind eind september plaats in één van Europa’s beste concertzalen, het KKL Luzern. Het publiek zal een grote verscheidenheid aan optredens voorgeschoteld krijgen. Van jazz tot klassiek, filmmuziek tot musicals en van evergreens tot de huidige pop- en rockmuziek. En dit alles door gerenommeerde muziekkorpsen uit de hele wereld. Grote uitdaging voor de Flora Band is het oppervlak waarop de show moet worden uitgevoerd. Het podium in Luzern is vele malen kleiner als de standaard taptoevelden. Op verzoek van de Flora Band is choreograaf René Ranzijn de afgelopen tijd druk geweest met het herschrijven van de show. Buiten alle optredens om deze maand word er door de leden en instructie dan ook hard gewerkt om de aangepaste show in te studeren voor eind van deze maand. De Flora Band vertrekt op vrijdag 29 september richting Zwitserland en zal te zien zijn tijdens drie voorstelling op zaterdag en zondag.

#FloraBand