Column: Wederzien


Het was een succesvol weekend voor de Flora Band orkesten. Zo behaalde de Jong Flora Band een prachtige score tijdens de Nationale Taptoe Jeugdmanifestatie, was de Flora Band een lang weekend in Luzern voor een reeks theateroptredens en had de Flora Brass een lekker optreden in Leiden, tijdens Opus 5. Het seizoen is bijna voorbij maar dit zijn toch zeker lekkere afsluiters.

Meer dan eens heb ik op deze plaats uitgeweid over de vriendschappen die ik heb opgedaan als lid van de Flora Band orkesten. Vrienden die je normaal nooit zou kennen, die niet van je eigen leeftijd zijn, die heel anders in het leven staan dan jij of die op het eerste gezicht niet eens je type zijn. Dat muziek verbroedert blijkt wel, want dit blijken vrienden voor het leven. En ik ben niet bepaald het enige voorbeeld hiervan. Mijn broer bijvoorbeeld, al tien jaar geen lid meer, heeft een van zijn beste vrienden ooit leren kennen op de Flora Band. Hetzelfde geldt voor mijn vriend, die overigens nog wel lid is van de Flora Band, of mijn overbuurman. Allemaal hebben zij vrienden die ze ooit hebben opgedaan bij een van de Flora Band orkesten. En ook al zijn ze geen lid meer, die vriendschappen staan nog steeds als een huis.

Hoe gaaf zou het zijn als deze vriendengroepen of generaties muzikanten elkaar weer eens treffen? Op aankomende zaterdag, 7 oktober, kan dat. Dan wordt er een reünie georganiseerd, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Jong Flora Band. Er zijn al heel veel (oud)instructeurs en (oud)leden die hebben aangegeven dat ze hierbij zullen zijn. Echter, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zien we u/jou dus ook bij deze reunie? Zaterdag 7 oktober, van 16.00 tot 18.00, uiteraard op ons gebouw ‘de Kazerne’. Een fijn wederzien gewenst!


#JongFloraBand #FloraBand #FloraBrass #40jaar

79 weergaven0 opmerkingen