Column: Samen


Samen muziek maken is leerzaam, leuk, goed voor het analytisch vermogen en zorgt voor goede sociale contacten. Verzin ik niet zelf hoor, het is wetenschappelijk bewezen. Daarnaast is het verenigingsleven (ook bewezen hoor) een fijne plek voor sociale contacten, leer je discipline en neem je deel aan een groepsproces. Dus dat er bij de Flora Band orkesten, er zijn er inmiddels vier, veel mensen graag samen muziek maken is dus zeer begrijpelijk.


Soms gaat dat ‘samen’ echter verder dan alleen binnen ons verenigingsgebouw. Zo hebben een aantal orkesten uit onze regio al jarenlang een samenwerkingsverband. K&G Leiden, DVS Katwijk, Adest Musica uit Sassenheim en natuurlijk de Flora Band, hebben elkaar de afgelopen vier jaar in allerlei zaken opgezocht. Dit heeft ertoe geleid dat de orkesten en bijbehorende besturen en managers van elkaar konden leren en van elkaars sociale contacten gebruik konden maken. De vier korpsen hebben de afgelopen vier jaar elk jaar om beurten een taptoe georganiseerd waarbij dus alle vier kwamen optreden. Dat trok nogal publiek, al die topkorpsen bij elkaar! Alle bovenstaande redenen hebben ertoe geleid dat de voorzitters op 30 oktober een nieuw samenwerkingsverband hebben ondertekend. De komende vier jaar zullen deze verenigingen elkaar opnieuw opzoeken! Dit zal ook meer gaan gelden voor de jeugdkorpsen. De zittende orkesten zoeken elkaar langer op door middel van Opus 5, een samenwerkingsverband waar ook de Rijnmondband 3 nog in aansluit. Zo zie je dat samen veel kunt bereiken en ook mooie optredens kunt verzorgen!

Samen, dat is ook met u en met jou. Want u draagt ook bij aan ons bestaan. Door te komen luisteren naar onze optredens, door uw applaus, door uw kind dat lid bij ons is, het warme hart dat u ons toedraagt door middel van sponsoring, door het kerstlot dat u eens per jaar van ons koopt of door het muntje van de Hoftuinactie dat u pas bij ons in de bus hebt gedaan. Samen zijn wij de Flora Band orkesten. Bedankt voor uw bijdrage!

#FloraBand

66 weergaven0 opmerkingen