Column: 2017


Beste lezers,

Het jaar 2017 was voor de Flora Band orkesten een jaar vol hoogtepunten. Zo mochten we dit jaar vieren dat onze jeugd, de Jong Flora Band, 40 jaar bestaat. En dat hebben we gevierd! Een voorjaarsconcert volledig in dat teken en een fantastische jeugdtaptoe met heerlijk weer. Daarna de reünie, waarin oud tot jong van de afgelopen 40 jaar elkaar weer ontmoette en tot slot een feestje voor de huidige Jong Flora Band zelf, waarmee ze op hun manier dit feit konden vieren. Zo’n jubileum is, zeker tegenwoordig, namelijk absoluut een feestje waard! Voor de Flora Brass was het een jaar vol acties. Al sparend voor hun nieuwe uniform organiseerden de mannen en vrouwen, die in het dagelijks leven gewoon autoverkoper, tuinder of reisadviseur zijn, een scala aan evenementen waarmee een waanzinnig bedrag mee werd opgehaald. In 2018 zullen ze nog even door moeten sparen dus dan zult u nog zeker van ze horen!

Afgelopen jaar was ook het jaar van de start-up van Just4Fun, het vierde orkest van de Flora Band orkesten. Op een ontspannen manier oefenen deze muzikanten op projectbasis voor verschillende feesten en partijen, waar ze een lekker stukje muziek brengen. Een geslaagd project, dat zeker de moeite waard is om eens te beluisteren.

Misschien mag ik dit niet zeggen, maar grootste hoogtepunt, in elk geval voor mij persoonlijk, was het fantastische onverwachte resultaat van de Flora Band op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Met 95.25 punten werden zij WMC-kampioen op de Mars. Een ongekende prestatie die een enorme golf veroorzaakte. Wat een ongekend gevoel, als jouw club dit bereikt.

Toch is zo’n eindejaarscolumn ook goed om even stil te staan. Bij de mensen die sinds jaar en dag zich inzetten en hebben ingezet voor onze vereniging en die nu door ziekte of andere omstandigheden dit niet meer kunnen, tot ons maar ook hun grote verdriet. Goed om, zeker in de soms donkere dagen die december kan brengen, hen in gedachten te houden.

En dan gaan we naar 2018, een nieuw jaar, waarin onder andere het 50-jarig jubileum van de Flora Band centraal zal staan. Maar daarin in het eerste column volgend jaar meer! Fijne feestdagen en tot volgend jaar!


#Column