Column: Jubileum


U had nog iets van mij tegoed; in de column van december 2017 had ik beloofd om iets te vertellen over de jarige Flora Band. Dit jaar is het namelijk hun 50e verjaardag. Een hele prestatie voor een vereniging, zeker in de tijd dat er nog zoveel andere dingen meer te doen zijn dan een hobby als de onze.

Op 1 augustus 1968 was de Flora Band, toen nog zonder die hele rits namen (Show-, Marching- en Concertband) ervoor, een feit. In die 50 jaar zijn er een hoop hoogtepunten geweest. De meest recente zal u, als trouwe lezer, nog zeker weten. Het WMC-kampioenschap van 2017. Om al deze hoogtepunten te memoreren heeft de Flora Band een reünie in de planning. Op zaterdagmiddag 23 juni hopen ze zoveel mogelijk oud-leden, oud-instructeurs, betrokkenen, belangstellenden, fans door de jaren heen en noem maar op, weer te ontmoeten. Direct die avond gaan we dit heugelijke feit ook muzikaal vieren, met een taptoe. De top van onze muziekwereld, Adest Musica, DVS en K&G, zullen ook optreden op deze zaterdagavond.

Met mijn 27 jaar was ik nog lang niet in de planning bij het oprichten van de Flora Band. En ook de leden die nu bij de Flora Band lopen, hebben deze oprichting niet bewust meegemaakt. Ik kan het natuurlijk echter niet maken om hier in de krant te jubelen over de oprichting van, zonder goed te weten hoe dat zit. De komende tijd zal ik daarom eens goed gaan uitzoeken, wie, wat en waarom. Hebt u weer iets van mij te goed.

Wie jarig is, krijgt cadeautjes. En het eerste cadeautje heeft ons al bereikt, in de vorm van een prachtig koraal, gearrangeerd door oud-dirigent Maarten Verhoef. Bent u benieuwd naar dit cadeau? Dat zullen alle drie de orkesten ten gehore brengen op het Voorjaarsconcert op 12 april!

Anna Kromhout, PR manager Flora Band orkesten


#FloraBand

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven