Column: Ons Oranje


Er zijn van die optredens waar we als Flora Band bijzonder vrolijk van worden. Begrijp me niet verkeerd. Doorgaans komen we op de mooiste plekken en taptoelocaties in binnen- en buitenland. Maar hoe lekker is het als je op vrijdagmiddag iets eerder van werk gaat en tegen je collega’s kan zeggen dat je naar de Amsterdam Arena gaat voor een optreden voorafgaande de oefeninterland Nederland-Engeland.

Afgelopen vrijdag was de Flora Band alweer voor de vijfde keer uitgenodigd door de KNVB om de volksliederen van beide landen te spelen. Tijdens eerdere edities had ik ook al het geluk om hier als muzikant bij aanwezig te mogen zijn en ondanks dat went het niet. Het is en blijft een geweldig gevoel om de Arena binnen te marcheren met al die duizenden mensen op de tribunes.

Het begint al in de middag als we aankomen met de Flora Band bij de Arena. Als muzikant krijg je mooi kijkje achter de schermen van alles wat er rond een wedstrijd van ‘Ons Oranje’ moet gebeuren. Het draaiboek van de KNVB is tot op de seconde uitgewerkt en niets wordt aan het toeval overgelaten. Ook het spelen van de volksliederen niet. Tijdens een laatste generale repetitie wordt nog snel de exacte plek op veld bepaald, de microfoons neergezet, soundcheck gedaan en is zelfs de stadionspeaker aanwezig om het geheel compleet te maken. Na dit alles is het wachten op de wedstrijd. Zoals ik al zei is het een geweldig gevoel om het veld van de Arena te mogen betreden. Zeker als het net als afgelopen vrijdag om een uitverkocht stadion gaat met ruim 54.000 toeschouwers!

Afgelopen vrijdag zijn we als Flora Band een mooi seizoen begonnen in een jaar waarin we als orkest ook nog eens 50 jaar bestaan. De komende periode zijn we nog te zien in Breda, Veenendaal, Huizen en als klap op de vuurpijl, tijdens onze jubileum taptoe op 23 juni op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys.


#FloraBand #Column

91 weergaven0 opmerkingen