Column: Feest(week)


Een feestelijk jaar voor de Flora Band orkesten, dat moet u inmiddels wel meegekregen hebben! Het ‘oudste’ orkest, de Flora Band, bestaat 50 jaar en dat hebben we al goed gevierd met de taptoe. Maar nu komt de feestweek eraan, een feestje voor alle vier (jawel, vier) Flora Band orkesten. Jong Flora Band, Flora Band, Flora Brass en Just4Fun zijn weer present in de feestweek. Een week vol vermaak, georganiseerd door de Oranje Vereniging waarmee we al jaren prettig samenwerken.


Op de maandag en de dinsdag ziet u ons nog niet, maar zijn we al wel aan het repeteren. Tenslotte moet het stof weer even uit de instrumenten geblazen worden na de vakantie! Op woensdagavond is er het vaste programmaonderdeel ‘Uitblazen op het Koomansplein’, waar drie van de vier orkesten zullen spelen. Lekker op de tribune met het zonnetje op uw gezicht (die is na de laatste weken toch niet meer weg te denken?) naar muziek luisteren. Tijdens de grote feestdag op de donderdag ziet u de Flora Brass met de aubade en de Jong Flora Band met het kindercorso. Vrijdag dan weer de Flora Brass in de veiling tijdens het tentoonstellen van corsowagens en de Jong Flora Band en Flora Band met de lampionnenoptocht. Dan komt het hoogtepunt voor veel van de lopende muzikanten op de zaterdag; eerst de Flower Parade! Wat het zo leuk maakt? Het vele publiek langs de kant. Extra leuk, als u op het Koomansplein een plekje zoekt voor de Flower Parade, kunt u het eerste uur genieten van Just4Fun, die tijdens het laatste uur van het wachten op de parade voor u optreedt. En dat vele publiek maakt op zaterdagavond ook alles, want de sfeer bij taptoe Rijnsburg en de volle tribunes is voor de muzikanten een feest. Ze maken namelijk op de kleinere taptoes ook weleens anders mee. Het terrein laat, eerlijk is eerlijk, voor de muzikanten te wensen over, maar die heerlijke Rijnsburgse sfeer maakt alles goed. Maar wat de feestweek voor de Flora Band orkesten bovenal heel leuk maakt is de gezelligheid en de muziek laten horen aan het eigen dorp!

Laten we hopen op een heerlijke zonnige feestweek met vooral heel veel muziek! Graag tot ziens bij een van de optredens!

#FloraBand #FloraBrass #JongFloraBand #Algemeen

78 weergaven0 opmerkingen