Just4Fun voor de 2e keer onderdeel feestweekOpgericht in december 2016, is Just4fun de nieuwste aanwinst van de Flora Band orkesten. Een aantal oud-muzikanten die behoefte hadden aan een ontspannen manier van muziek maken, zonder druk van optredens en vastigheid, speelden al een tijdje met het idee van een nieuw orkest. De huidige orkesten sloten niet helemaal aan bij hun wensen en na wat ideeën over en weer was Just4Fun een feit. De vier vanwege het vierde orkest, de Just en de Fun spreken haast voor zich. De leden zijn over het algemeen oud-leden van de Flora Band orkesten, al komt er ook weleens van een andere hoek iemand aanwaaien.

Gezelligheid staat bij Just4Fun voorop, voorafgaand aan de repetitie wordt er eerst met elkaar gegeten. Er wordt gekookt door de eigen leden, uiteraard in de keuken van ‘de Kazerne’, het verenigingsgebouw van alle vier de orkesten. Daarna begint de repetitie, die overigens om de vrijdag plaatsvindt. Just4Fun kent drie dirigenten, Gerben Kralt, Dennis Hazenoot en Matthijs Kruik. De drie mannen kennen elkaar goed en rouleren zelf de repetities. De leden van Just4Fun kiezen zelf hun muziek, uiteraard wel op hoog niveau, en spelen wat ze leuk vinden. Doordat ieder lid een eigen instrument moet hebben, is het orkest niet heel afhankelijk van optredens en blijft het lekker ontspannen.

In de Rijnsburgse feestweek treedt Just4Fun echter wel op. Dan kunt u namelijk naar ze luisteren op het Burgemeester Koomansplein voorafgaand aan het corso. In het uur voordat het corso op het plein voorbij komt, zullen de muzikanten het publiek op de tribunes vermaken met hun muziek. Nieuwsgierig naar de prestaties van deze ontspannen muzikanten? Kom dan vooral luisteren, op zaterdag 11 augustus, rond ongeveer 13.00 uur op het Koomansplein!

#Just4Fun

185 weergaven0 opmerkingen