Dirk van der Gugten 60 jaar muzikantHet was in 1958 toen zijn muzikale carrière begon bij de drumband van DWS, al had zijn vader al veel eerder door dat er muziek in zat. Op donderdag 9 augustus, de grote feestdag in de feestweek, werd Dirk van der Gugten gehuldigd voor zijn 60-jarig jubileum als muzikant.

Muziek maken was in huize Van der Gugten een goede gewoonte, er was een piano en traporgel in huis die door verschillende gezinsleden werd bespeeld. Slagwerk bleek echter meer Dirk zijn voorkeur te hebben; nadat alle messen uit de bestekla als trommelstokken waren gebruikt, nam zijn oudste broer Wim hem maar mee naar DWS. Zijn broer was daar namelijk slagwerkinstructeur. Trommelen alleen bleek echter niet genoeg en zo maakte Dirk zichzelf vaardig met het drumstel. Deze bespeelde hij bij de Valkenburgse Harmonie en Young Voices, nu Voice of Joy. Lesgeven maar ook les krijgen zijn een rode draad door Dirk zijn muzikale carrière, zo leerde hij op zijn vijfentwintigste trompet, bariton en sousafoon spelen.

Met die sousafoon kwam hij bij de Flora Band orkesten terecht, nu nog steeds zijn vereniging. Alle aspecten heeft hij ervan gezien. Als muzikant bij de Flora Band en nu bij de Flora Brass, maar ook twaalf jaar lang dirigent bij de Jong Flora Band. Menig muzikant nu actief bij de Flora Band, heeft ‘ome’ Dirk als dirigent bij de Jong Flora Band gehad. Extra bijzonder dus, dat een van de muzikantjes van toen, juist Dirk mocht huldigen in zijn functie als locoburgemeester. Gerard Mostert omschreef het als ‘heel erg leuk en een grote eer’.

Muziek blijft een grote rol spelen in Dirk zijn leven, is zijn hoop. ‘s Avonds voor het slapen gaan, gaan de oordopjes nog even in om wat muziek te luisteren. En hij hoopt nog jaren actief te blijven als muzikant, zowel bij de Flora Brass, als bij de Notenkrakers, een groep muzikanten met een beperking, die hij begeleidt op het keyboard.

De hoogtepunten in Dirk zijn carrière zijn teveel om op te noemen. Dieptepunten zijn er gelukkig niet. Als je muziek maken zo leuk vindt, dan kost het geen enkele moeite om het 60 jaar vol te houden. Lijkt zo’n muzikale carrière jou ook wat? Op zaterdag 1 september van 13.00 tot 15.00 kun je kennis maken met de Jong Flora Band tijdens de open dag. Kijk voor meer informatie op www.floraband.nl.

#FloraBrass #FloraBand #JongFloraBand

125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven