Groot feest bij Flora Band & Friends


Afgelopen zaterdag, 10 november, speelde Show-, Marching- en Concertband Flora Band uit Rijnsburg in Tripodia als afsluiter van hun jubileumjaar. Zij organiseerden het concert Flora Band & Friends zelf, met als ‘friends’ de Allstars Coverband uit Sassenheim.

De muzikanten van Allstars waren niet de enige aanwezige vrienden bij dit concert, dat in Tripodia Katwijk werd gehouden. Om half acht, toen de deuren van de zaal open gingen, stond Just4Fun klaar om het al aanwezige publiek alvast op te warmen. Zij speelden lekkere herkenbare nummers in allerlei medleys zoals ‘Eurovision Classics’ en de Ramses Shaffy medley. Even over achten kwamen de muzikanten van de Flora Band op het podium en direct achter hen aan Allstars Coverband. Samen openden ze de avond met ‘Crazy in love’ van Beyoncé. Vanaf toen was het direct feest in de zaal. Een groot applaus haalde cornettist Niels van Iterson binnen met zijn solo op de mondharmonica tijdens het prachtige nummer ‘Pianoman’ van Billy Joel, onder begeleiding van de Flora Band en met zang én piano van Allstars.

In de pauze vermaakte DJ Erik Bos het publiek door in dezelfde stijl een paar heerlijke plaatjes te draaien. Na de pauze werd het een nog groter feest met de ‘Uienmedley’ van de Flora Band. De hele zaal, in totaal zo’n 400 man publiek, ging helemaal los op nummers van Marco Borsato, André Hazes en Guus Meeuwis. Ook de nummers van Allstars, met en zonder Flora Band zorgden voor een volle dansvloer. Om 23.00 uur zat het programma van de Flora Band erop en heeft Allstars nog een uur de zaal laten feesten.

Het Flora Band & Friends concert was het laatste onderdeel van de viering van het jubileumjaar van de Flora Band. Zij bestaat dit jaar namelijk 50 jaar. Eerder organiseerde de Flora Band een reünie en een taptoe op Sportpark Middelmors.

Kijk hier voor de foto's van de rode loper: https://flic.kr/s/aHsmvxFDrw (met dank aan Buro Binnen)

Klik hier voor de foto's van het feest: https://flic.kr/s/aHsmqLMYA1 (met dank aan Hans Heemskerk)


#FloraBand