Column: Het jubileumjaar


Aan het einde van het jubileumjaar kijk ik als voorzitter met een trots gevoel terug op wat we met z’n allen bereikt hebben. Want dat het niet ongemerkt voorbij is gegaan, dat is wel zeker. Het begon heel toepasselijk met het spelen van de volksliederen bij de voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal in de Johan Kruijf Arena. Toen op 23 juni onze eigen receptie/reünie met aansluitend DE taptoe op sportpark Middelmors. Het weer zat mee en ik had de eer onze prachtige USB-stick aan de burgemeester te overhandigen. Een USB met het gehele repertoire vanaf de eerste lp in 1974 erop. Die taptoe is een geweldige vorm van samenwerking met DVS Katwijk, Adest Musica Sassenheim en K&G Leiden. Op deze manier kunnen we ieder jaar hier in de regio een mooie taptoe organiseren voor jullie als thuispubliek en dus om de vier jaar in Rijnsburg.

In juli een schitterend weekend in Duitsland waar we meerdere keren de theater uitvoering van onze show mochten doen op het binnenplein van Slot Mariënburg. En dan, omdat we WMC-kampioen op de mars werden in 2017, ook de eer krijgen om deel te nemen aan Taptoe Delft. Eén van de mooiste taptoes van Nederland en wij waren erbij!

In september mocht iedereen op de foto voor het mooie plaatjesboek van supermarkt COOP uit Katwijk aan de Rijn. Heel leuk om te zien hoe iedereen zijn best doet het boek vol te sparen. Binnen de club is al echte ruilhandel ontstaan.

Maar ik denk dat iedereen die afgelopen weekend in Tripodia was het kan beamen. Het jubileumjaar kwam daar tot zijn hoogtepunt. Samen met Allstars Coverband uit Sassenheim speelden we het dak eraf. Dat werd me daar een swingende boel, fantastisch!!

We hebben als Flora Band nog veel meer optredens gedaan maar ik haal er voor het gemak even de hoogtepunten uit. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Dankbaar en trots ben ik op al die mensen die zich belangeloos inzetten voor onze club. Echt bijna iedereen doet wel wat binnen onze vereniging en dat geeft zo’n geweldig clubgevoel! We doen het echt met z’n allen. Muziek verbroederd, in voor en tegenspoed! Kom maar op met de volgende 50 jaar!! We gaan er met z’n allen tegenaan!

Wilfried de Mooij, voorzitter Show-, Marching- en Concertband Flora Band Rijnsburg


#FloraBand

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven