Column: Muziek voor elkaar


Aan het einde van het jaar bent u van mij gewend dat ik ga terugblikken. Inmiddels is dit mijn vierde eindejaarscolumn en u kent het misschien wel een beetje. Mooi muzikaal jaar, veel leuke optredens, bla bla. Het afgelopen jaar leek echter, voor mij persoonlijk, een eindeloos jaar. Als ik terug ga denken wat er afgelopen jaar allemaal is gebeurd, soms met tranen in de ogen, lijkt dat te veel om op te noemen. En waar de muziek en de Flora Band orkesten soms heel ver weg leken, waren ze dan toch ineens heel erg dichtbij.

Zo was er een hoop te vieren dit jaar. De Flora Band vierde hun 50-jarig jubileum. Een paar mooie evenementen stonden in dit teken. De taptoe in juni, waar stad en land op af kwam om alle topkorpsen te zien optreden in ons eigen Rijnsburg. Het Flora Band & Friends concert, nog niet zo lang geleden, waar de Flora Band zich weer eens van een heel andere kant liet zien. De Jong Flora Band stond weer voor een overvol Ahoy te spelen tijdens de Jeugdmanifestatie, alwaar ze een prachtig resultaat behaalde. Just4Fun breidde hun repertoire en optredens uit en begint langzaam naamsbekendheid te kweken in het Rijnsburgse. De Flora Brass reisde af naar Lunteren voor een bijzonder samenwerkingsproject en was achter de schermen bezig met heel veel nieuwe muziek en het sparen voor een prachtig nieuw uniform.

En dan, voor de hele vereniging, die plaatjesactie. Wat een stunt was dat. De chaos barstte los op de repetitieavonden, waar nummers van plaatjes letterlijk door de barruimte werden geschreeuwd. De COOP zag de verkoopcijfers stijgen en de Flora Banders hebben nog nooit zoveel bonen gegeten, de speciale aanbieding voor die extra plaatjes. Wat een gave actie was dit en wat goed voor ons als vereniging. Toch, als ik terug kijk naar afgelopen jaar, springt één gebeurtenis er voor mij uit. De serenade, last-minute geregeld, voor mijn letterlijk doodzieke schoonmoeder. Wat heeft zij genoten van het ‘simpele’ koraal dat er voor haar werd gespeeld, achter het huis. En dat is wat mij betreft tekenend voor wat de vereniging Flora Band orkesten is; muziek maken met elkaar, maar vooral voor elkaar. Want muziek verbroedert, in voor- en tegenspoed.

In het eerste column van het nieuwe jaar vertel ik u graag wat we volgend jaar allemaal weer gaan doen, want er staan een aantal mooie nieuwe dingen te gebeuren. Maar voor nu wens ik u, namens iedereen bij de Flora Band orkesten prachtige feestdagen en een mooi muzikaal nieuw jaar!

Anna Kromhout PR manager Flora Band orkesten


#FloraBand #FloraBrass #JongFloraBand #Column #Algemeen #Just4Fun

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven