Flora Band ontvangt Koninklijke ErepenningOp zaterdag 5 januari ontving de Flora Band de Koninklijke Erepenning ter ere van het 50-jarig bestaan van de vereniging. De erepenning werd uitgereikt door de burgemeester van Katwijk, Cornelis Visser. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Flora Band orkesten, in hun verenigingsgebouw ‘de Kazerne’ in Rijnsburg. De burgemeester benoemde in zijn speech de vele hoogtepunten van de Flora Band van de afgelopen 50 jaar. Ook prees hij de Flora Band om het verenigingsgevoel, dat zeker in de huidige tijdsgeest een bijzonderheid is. De Koninklijke Erepenning kan alleen toegekend worden door de Koning en is hierom een bijzondere onderscheiding. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere diensten van de ontvanger. De Koninklijke Erepenning werd uitgereikt aan voorzitter van de Flora Band Wilfried de Mooij en penningmeester van het Dagelijks Bestuur Mark Prins.

Tijdens deze nieuwjaarsreceptie worden ook traditiegetrouw de leden in het zonnetje gezet, die een jubileum bij de vereniging vieren. Zo werden Gijs Ravensbergen, Jan Ravensbergen en Hans Oudwater naar voren geroepen omdat ze 50 jaar lid zijn van de vereniging. Daarnaast mocht Joost de Mooij een cadeau ontvangen voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Extra bijzonder was de benoeming tot erelid van Jaap Messemaker, die deze benoeming als kroning op zijn vele werk voor de vereniging mag zien. Messemaker heeft in zijn jaren bij de vereniging vele functies bekleed en is vandaag de dag nog steeds betrokken als beheerder van het gebouw, samen met zijn vrouw Lenie. Als laatste werd Dirk van der Gugten in het zonnetje gezet. Hij is namelijk vrijwilliger van het jaar geworden, vanwege zijn hulp en inzet voor alle secties van onze vereniging. Van der Gugten was jaren dirigent van Jong Flora Band en verzorgde afgelopen jaar nog de opnames voor de jubileum USB van de Flora Band. Ook ere-voorzitter Willem van der Gugten werd meermaals genoemd tijdens het officiële gedeelte van de receptie. Ook hij is 50 jaar lid van de Flora Band en hij was een van de oprichters van de Flora Band. De burgemeester riep ook hem naar voren om de erepenning ontvangst te nemen, maar helaas kon hij door zijn gezondheid niet aanwezig zijn.

#FloraBrass #FloraBand #JongFloraBand #Algemeen #Just4Fun

141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven