Column: Een Koninklijk nieuwjaar!


Allereerst, voor u allemaal, de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! En wat begon het nieuwe jaar goed voor ons als Flora Band orkesten. We zijn namelijk de trotse bezitters van de Koninklijke Erepenning! Op de nieuwjaarsreceptie was daar zowaar burgemeester Visser, met een clubje pers achter zich aan. Wat bleek, in het geheim was de Koninklijke Erepenning voor ons aangevraagd en toegekend. En dat toekennen, dat kan dus alleen door de Koning. Een blijk van respect en waardering voor het verenigingsleven, aldus de burgemeester. Afijn, u hebt het allemaal op de voorpagina van de vorige Rijnsburger kunnen lezen.

Die nieuwjaarsreceptie bracht ons overigens ook een nieuw ere-lid, Jaap Messemaker. Daarnaast bijzondere jubilarissen in de vorm van ere-voorzitter Willem van der Gugten, Hans Oudwater, Gijs Ravensbergen en Jan Ravensbergen. Zij zijn allemaal 50 jaar lid van de vereniging. Joost de Mooij is 40 jaar lid en dat was ook zeker een attentie waard. De nieuwe vrijwilliger van het jaar bleek niet aanwezig, maar werd telefonisch door de hele vereniging toegejuicht en gefeliciteerd. Het is ook meer dan logisch dat Dirk van der Gugten, al jaren bij alles actief, deze titel zou ontvangen. Een nieuwjaarsreceptie met een heerlijk feestelijk tintje!

Dat feestelijke, gezellige tintje gaan we doorzetten. Ik wil u namelijk een primeur vertellen: het Voorjaarsconcert, zoals u het kende, is niet meer. Een cultuurschok! Jammer, hoor ik u denken, maar niets is minder waar. Want we gaan voor een update. Geen donderdagavond meer, maar vrijdagavond. Op 12 april om precies te zijn. En geen Immanuelkerk meer, maar een heuse concertzaal, waar alle muziek prachtig tot zijn recht komt. We gaan namelijk met de hele vereniging naar de Muze, in Noordwijk! Ik kan er echt naar uitkijken, zo’n prachtige zaal, waar je als luisteraar lekker kan zitten en luisteren. Mooie muziek maken, niet meer om en om, orkest voor orkest maar door elkaar en vooral mét elkaar. Lijkt het u ook wel wat? U kunt op de website lezen hoe, wat en hoe aan kaarten te komen. Maar als ik u een tip mag geven? Blok 12 april in uw agenda, zoek een lekker restaurantje uit in Noordwijk en zorg dat u kaarten koopt voor het concert. Garantie voor een top-avond uit!

Anna Kromhout PR manager Flora Band orkesten


#FloraBand #FloraBrass #JongFloraBand #Column #Algemeen #Just4Fun