Column: Jong Flora Band actief!

Het seizoen is in volle gang, het is voor Jong Flora Band en Flora Band drukte alom. Veel optredens zijn goed voor de kas, maar er moet uiteraard ook voor de muzikanten én hun instrumenten gezorgd worden.


Dat heeft de Jong Flora Band met elkaar gedaan op Hemelvaartsdag. Samen met alle leerlingen en AMV leden was er de hele dag vermaak op de Kazerne. Deze dag, die de praktische naam ‘Activiteitendag’ kreeg, begon met een repetitie. Je bent een immers toch een muziekvereniging. Vervolgens hebben de leden hun instrumenten leren schoonmaken. Belangrijk, zo bleek, want uit sommige instrumenten kwam een ondefinieerbare groene smurrie, waar we liever niet al teveel meer aan denken. De leerlingen die nog geen instrument hebben, hebben zich ondertussen nuttig gemaakt met het maken van nieuwe spandoeken. Altijd goed, want aangemoedigd optreden motiveert! Nog een onderdeel van de dag was zwemmen, wat vervolgens hongerig maakt. Als ik vraag wat er dan gegeten is die dag, kreeg ik als antwoord: ‘Veel’. Ik had het kunnen weten. Overigens, het patat eten bij de Jong Flora Band gaat gepaard met een aparte traditie. Afwassen is namelijk best wel veel werk en wegwerpplastic is natuurlijk echt niet meer van deze tijd. Een praktische oplossing; men spant een rol huishoudfolie over een lange rij met tafels, daar wordt patat en saus op gestort en eten maar! Na afloop het folie van de tafel en klaar. Niks geen afwas. Mocht u het thuis willen proberen, het is een aanrader!


Zo ziet u maar, de Jong Flora Band is echt meer dan alleen muziek maken. Gezellig samen zijn, zwemmen, vrienden maken, nieuwe mensen leren kennen, je topografie leren door in heel Nederland op te treden, discipline, nieuwe etiquette wat betreft patat eten, buikschuiven door de mayonaise en allerhande schoonmaakkunsten zijn allemaal onderdeel van lid zijn van de Jong Flora Band. En als ik zie hoe hecht die vriendschappen zijn, kan ik een ieder dat lidmaatschap alleen maar van harte aanbevelen!
133 weergaven0 opmerkingen