Column | Luzern

Wachtend achter de coulisse. Een donkere zaal. Een zo goed als uitverkochte zaal. De spanning stijgt. De floor-manager vraagt: “Sind Sie klar?”. De lichten gaan langzaam aan. Spot aan. Tattoo on Stage Luzern 2019 is begonnen.


Afgelopen weekend was weer één van die optredens die in de boeken geschreven mag worden als een zeer geslaagd en succesvol optreden. Het weekend begon moeizaam door een busrit van ruim 14 uur, maar dit werd allemaal voor lief genomen nadat we wisten wat ons te wachten stond.


Zaterdagavond, na een dag repeteren en doorlopen, was de Flora Band aan de beurt om de show uit te voeren. Misschien dat ik overdrijf, maar waarschijnlijk was deze uitvoering de beste uitvoering van de show die de Flora Band ooit heeft gehad. De een was wat sceptischer dan de ander over de persoonlijke uitvoering, maar er zat zoveel energie en enthousiasme in het geheel dat die kleine foutjes in het niets vielen. Misschien kwam het door de spanning van de nieuwe leden, of de tot enkele stoelen na uitverkochte zaal (bijna 1840 toeschouwers!) of de algemene entourage van de locatie die zorgden voor deze energie, maar man wat was dat prachtig! De avond werd afgesloten met een spectaculaire uitvoering van Highland Cathedral.


De zondag hierna was gelukkig iets minder massaal. Alhoewel we twee optredens hadden op deze dag, hadden we tussendoor veel tijd om uit te rusten, de stad te verkennen, uitgebreid te eten. Ook hadden we genoeg tijd om buiten de zaal te lopen om de toeschouwers te kunnen vermaken met een paar marsen. Maar de kers op de taart was toch wel het foto-momentje tussen de tamboers van de Flora Band en de HM Royal Marines. Wij hoorden dat de Royal Marines graag op de foto wilde met de Flora Band en omdat wij niet de beroerdste zijn, konden wij net wat tijd vrijmaken om een paar foto’s te maken en nog gezamenlijk Crazy Army, een tamboermars, te spelen.


Alhoewel we voor de tweede keer naar Luzern zijn gegaan voelde dit toch als een hele nieuwe ervaring, gewoon omdat dit alles zo indrukwekkend is. Ik heb genoten van dit weekend in Luzern en ik hoop dat een derde keer minstens zo mooi en indrukwekkend wordt als de afgelopen twee keer!


Maurice van der Plas


302 weergaven0 opmerkingen