Column | Stoppen

Op 19 juni 1997 stapte ik de Kazerne aan de Waardlaan binnen om mij als lid aan te melden bij ‘Meneer van Zuylen’. Ik was eindelijk lid van de Flora Band! En als kleine jongen droom je ervan om mee te lopen met ‘de Grote Flora Band’. Afgelopen zaterdag was mijn laatste optreden voor die ‘Grote Flora Band’. Mijn werk en gezin vragen meer aandacht waardoor ik niet meer volwaardig lid kan zijn van dit toporkest. En dus was het afgelopen zaterdag de laatste keer.


Laatste keer

Voor de laatste keer je tas inpakken. Voor de laatste keer samen wachten op de bus. Voor de laatste keer die verschrikkelijke schoenen aantrekken. Voor de laatste keer inspelen. Voor de laatste keer de peptalk. Voor de laatste keer de yell. Voor de laatste keer onze show. Voor de laatste keer….


Tijdens die laatste keren denk je aan al die mooie optredens. We hebben Rijnsburg overal gepromoot. Van Breda, Delft, Leeuwarden, Groningen, Utrecht, Amsterdam tot Roermond. Prachtige reizen naar Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en België. En de laatste keer was dit keer België.


Hoogtepunten

En bij de laatste keer vragen mensen ook vaak: wat was hoogtepunt in de afgelopen jaren? Er schieten allerlei antwoorden door je hoofd: Taptoe Birmingham of het optreden in Luzern of toch de winst op het Wereld Muziek Concours, gewoon de beste van de wereld zijn. Maar eigenlijk is het echte hoogtepunt het samen presteren. Samen chagrijnig zijn als het even niet lukt, samen blijven oefenen om dat een stukje muziek net wat strakker te krijgen, samen lange reizen maken om een topprestatie te leveren, samen genieten van een staande ovatie van 10.000 mensen, samen feesten wanneer we gewonnen hebben, samen een nieuwe uitdaging aangaan.


Ik ga dat missen. Afgelopen zaterdag keerden we midden in de nacht terug uit België. Er ontstond een vreemd gevoel toen ik terugfietste naar huis. Dit nooit meer? Natuurlijk niet. Ik blijf verbonden met deze club, ik blijf lid van deze club. Alleen niet meer als spelend lid van de ‘grote Flora Band’. Dat stemt weemoedig, maar als ze straks weer door de straten marcheren zal trots zegevieren. Trots dat ik deel mocht uitmaken van deze fantastische club!


Gerard Mostert


1.045 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven