Nieuws | Feestweek met Flora Band orkesten

De vakantie is in volle gang en laten we eerlijk zijn, met dit weer is dat geen straf! De Flora Band orkesten gaan echter alweer aan de slag, want volgende week is het feestweek! Al is het voor de senioren al eerder feest; zij reizen komend weekend af naar Kaltenberg in Duitsland voor een taptoe aldaar. Altijd mooie optredens, zo met zo’n weekend weg. Goed voor het groepsgevoel en een uitje voor velen!


In de feestweek zijn we weer ouderwets actief. Op woensdagavond begint het, met de Flora Band, de Jong Flora Band en de Flora Brass tijdens het ‘Muzikaal uitblazen’ op het Koomansplein. Wat ooit begin als een openbare repetitie voor alleen de Flora Band, is uitgelopen tot een volwaardig concert in ontspannen sferen met de kerk en de Burgt als toppunt van Rijnsburg op de achtergrond. Met een lekker plekje op de tribune of op het terras van brasserie ‘de Burgt’ kunt u hier al heerlijk genieten.


Dat is donderdag uiteraard de grote feestdag in de feestweek. Duimen voor mooi weer, want de Jong Flora Band begeleidt het kindercorso, waar menig kind met prachtig versierd fietsje door het dorp gaat. De Flora Brass is uiteraard te vinden op het Koomansplein, als begeleiding van de aubade. De oude liederen zijn van de plank gegaam en samen de Oranje Vereniging is er een nieuw programma bedacht, zodat de jeugd ook kan meezingen. Uiteraard gaat Flora Brass daarna door naar de Vlietstede om de aubade nog eens dunnetjes over te doen.


Vrijdag is de dag van de lampionnenoptocht en de veiling. Drie van de vier orkesten zijn deze dag weer actief, Jong Flora Band en Flora Band met de lampionnenoptocht en de Flora Brass met het tentoonstellen van de Flowerparade in de veiling.


Op zaterdagochtend kunt u bij ons gebouw terecht voor het waterspektakel! Een feest voor kinderen, met springkussens en waterspelen. Ook de brandweer is hierbij aanwezig. De leden van de Jong Flora Band en de Flora Band gaan daarna direct door naar de Flowerparade. Voorafgaan aan de Flower Parade komt ons vierde orkest, Just4Fun in actie. Zij spelen eerst op het Koomansplein voor het wachtend publiek en daarna in Katwijk, ter hoogte van de vuurtoren. We sluiten deze, voor ons muzikale week af met de taptoe, waar ook collega orkesten uit Katwijk, Den Haag en Wezep aanwezig zijn.


Als je dit zo leest, vraag je je haast af of er nog andere dingen te doen zijn dan alleen muziek! Gelukkig is dat zeker zo. Het volledige programma is te zien op de website van Oranje Vereniging Rijnsburg, of ouderwets via het boekje. Ben jij er een van de optredens bij? Maak vooral een foto en tag ons op Instagram of Facebook. Gezellige en vooral muzikale feestweek gewenst!<