Nieuws | Reünie oud-leden Flora Band

Op zaterdag 12 oktober vindt de reünie plaats voor oud-leden van de Flora Band. Een initiatief van -een aantal oud-leden van de Flora Band, naar aanleiding van de jubileum-reünie van de Flora Band twee jaar geleden. Twee van deze commissieleden zijn Piet van Egmond en Henk de Mooij, mannen die de club al jaren hebben verlaten en behoefte hebben om elkaar te zien, te spreken en samen herinneringen op te halen.


Piet en Henk zijn mannen van het eerste uren. Henk begon bij Wilhelmina als slagwerker, maar toen Wilhelmina ermee stopte, ging Henk met een aantal mannen over naar de Flora Band. Piet direct al bij de Flora Band, eerste ook als tamboer en later op de sousafoon en nog weer later op de trombone. De mannen komen elkaar nog regelmatig wel tegen en soms komt dan de Flora Band ter sprake, maar echt herinneringen ophalen komt er op de veiling of zo in het dorp niet van. Om elkaar toch te spreken en te zien, ontstond het idee van de reünie. Een ongedwongen samenzijn met oude foto’s, filmmateriaal, muziek en verrassingselementen. Henk verteld dat het een laagdrempelige avond gaat zijn, of men nou een kwartiertje komt, of de hele avond, alles is goed.


De mannen halen in het gesprek al herinneringen op. Over de reizen die gemaakt zijn, hoe de optredens vroeger gingen en de mooie taferelen in de bus. Anekdotes zijn er te over. Piet geeft ook aan dat de Flora Band een soort levensstijl is. ‘Zoveel als je elkaar ziet en met elkaar om pad gaat. Als iemand dan stopt, dan stopt ook dat contact, terwijl je elkaar al een half leven kent. Mensen die je nooit meer ziet, maar wel veel mee hebt meegemaakt. Het zou zo leuk zijn om die mensen weer te spreken op de reünie’.


De mannen zijn nog steeds trots op de Flora Band. ‘Vroeger dachten we dat we goed waren. Maar als je nu ziet hoe hoog het muzikaal niveau is en jouw club dan gewoon het WMC wint in 2017, dan ben je nog steeds trots. Ondanks dat je geen lid meer bent’.


De reünie wordt gehouden vanaf 17.00 uur, in vereningsgebouw ‘de Kazerne’, Waardlaan 1a te Rijnsburg. Veel oud-leden hebben een uitnodiging gehad via de mail, maar ook dit bericht mag als uitnodiging gezien worden. De inloop is tot 18.00 uur, er is aan eten gedacht. Just4Fun zal deze avond ook een muzikale bijdragen leveren. Vriendelijk verzoek om je van tevoren even op te geven via een berichtje naar florabandreunie2019@gmail.com. De commissie, waaronder dus Henk en Piet, hopen op een prachtige opkomst
200 weergaven0 opmerkingen