Vacature | Dirigent Jong Flora Band

Met ingang van 1 oktober 2019 zoekt de Jong Flora Band een nieuwe dirigent.


De Jong Flora Band is een jeugdig en enthousiast orkest in een brassband bezetting waar muzikaliteit en discipline hoog in het vaandel staan. Het repertoire bestaat voornamelijk uit marsen, showmuziek en concertstukken. De Jong Flora Band bestaat uit ca. 20 tot 30 jonge muzikanten tussen de acht en zestien jaar oud. Daarnaast zijn er jaarlijks ca. twintig leerlingen in opleiding. De repetities zijn op de donderdagavond van 19.30 tot 21.15 uur.


Wij zoeken een enthousiaste en vakkundige dirigent/muzikaal leider die:

  • Over voldoende didactische en pedagogische kwaliteiten beschikt om met jongeren en kinderen te werken;

  • Een achtergrond heeft als (semi) professionele muzikant (koperblazer) die of hier een opleiding voor volgt, of een opleiding HaFaBra directie afgerond heeft of nog volgt;

  • Beschikbaar is op donderdagavond;

  • Goed kan functioneren in teamverband. Je bent samen met de slagwerk- en exercitie-instructeur verantwoordelijk voor de prestaties van het orkest en overlegt met het bestuur over de doorstroom van de oude leden, instroom van nieuwe leden en over de voortgang van individuele leden;

  • OPTIONEEL: voorafgaand aan de repetitie van de JFB het leerlingenorkest kan begeleiden;

  • Ervaring en affiniteit met marchingbands is een pré.


Wij bieden:

  • Een ambitieuze vereniging met leden die altijd het beste uit zichzelf willen halen;

  • Een enthousiast en professioneel instructieteam en bestuur;

  • Een gepast salaris.


Heb je interesse gekregen, wil je ons attenderen op een geschikte kandidaat of heb je verder nog vragen over deze functie? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een mail naar jfb@floraband.nl of neem direct contact op met Jonathan Driebergen, voorzitter van de Jong Flora Band, via 06 8189 1848


 

Algemene informatie Jong Flora Band Rijnsburg tbv vacature dirigent.

De Jong Flora Band (JFB) is in 1977 opgericht als kweekvijver van de Flora Band uit Rijnsburg en bestaat uit ca 20 tot 30 jeugdige en enthousiaste muzikanten tussen de acht en zestien jaar. Naast de leden die al met het jeugdorkest meespelen hebben we jaarlijks ca. twintig leden in opleiding. Deze leden stromen via het leerlingenorkest door naar de Jong Flora Band.


De JFB is naast de kweekvijver voor het seniorenorkest een zelfstandig orkest. We treden jaarlijks op tijdens diverse optochten en taptoes door heel Nederland. We nemen ook elk jaar deel aan minimaal 1 concours, waarbij we altijd bij de beste jeugdkorpsen van Nederland proberen te eindigen.

Het repertoire van de Jong Flora Band bestaat voornamelijk uit marsen en een showprogramma. We doen ook jaarlijks aan minimaal 1 concert mee waar we naast ons standaardrepertoire ook concertstukken of popmuziek spelen. De bezetting van de Jong Flora Band lijkt het meest op een brassband bezetting (Eb cornet, cornetten, waldhoorns, euphoniums/baritons, trombones, sousafoon en slagwerk).


Het leerlingenorkest bestaat momenteel uit ca. tien kinderen die nog in opleiding zijn voor de JFB. In het leerlingenorkest leren kinderen die de basis van het instrument onder de knie hebben alvast hoe het is om in een groepje onder leiding van een dirigent samen te spelen. Het leerlingenorkest heeft een paar optredens per jaar, waarvan grotendeels op het eigen clubgebouw voor ouders en andere belangstellenden plaatsvinden.


Het bestuur heeft tweemaal per jaar overleg met het instructieteam waar we de in- en uitstroom van leden, de planning voor het komende jaar en de voortgang van het orkest bespreken. De leden kunnen twee keer per jaar examen doen. Aan de hand van deze examens monitoren we de individuele voortgang van de leden.


Het instructieteam bestaat naast de dirigent uit een slagwerkinstructeur, exercitieinstructeur en diverse assistent instructeurs. De muzikale repetities vinden plaats op donderdagavond van 19.30 tot 21.15 uur. Het slagwerk en de blazers repeteren grotendeels gescheiden. In overleg met de slagwerkinstructeur kunnen delen van de repetities gezamenlijk gehouden worden.