top of page
Maart 2023

Oproep leden om thema aan te leveren voor nieuwe show.

September 2023

Op donderdag 21 september vond de aftrap plaats voor de nieuwe show. Tijdens deze bijeenkomst waren vertegenwoordigers van het bestuur, instructeurs en diverse leden aanwezig. Ook degenen die thema-ideeën hadden ingediend, waren uitgenodigd.

Het eerste deel van de bijeenkomst had tot doel doelstellingen en richtlijnen vast te stellen voor de nieuwe show. Onderwerpen zoals de deelname aan het WMC, verhaallijnen, bijzondere elementen, interactie met het publiek en flexibiliteit werden besproken. Dennis Roijers illustreerde deze punten visueel, zoals te zien is in onderstaande afbeelding.
 

Show2025 - Dennis Roijers.jpg

 

Tijdens het tweede gedeelte van de bijeenkomst werden de ingezonden thema's behandeld. Bij elk thema kreeg de indiener enkele minuten de tijd om zijn of haar idee te presenteren. Enkele van de behandelde thema's waren 'Circle of Life', 'British popsterren in Brass, 'Jersey Boys' en anderen.

Na elke presentatie werd het thema besproken, waarbij ook de mening van de instructeurs en arrangeurs werd gevraagd. Aan het einde van de avond vond een stemming plaats, waarbij duidelijk de voorkeur uitging naar het thema van Joan:

'Gone but not forgotten'

Oktober 2023

Het thema 'Gone but not forgotten' kreeg de voorkeur van de meeste aanwezigen. Om dit thema inhoud te geven, doen we opnieuw een oproep aan onze leden. We vragen jullie om nummers in te dienen die verband houden met dit thema, bij voorkeur met een korte toelichting waarom je dit nummer of deze nummers wilt voorstellen.

Aangezien dit een breed thema is, willen we je graag een beetje op weg helpen. Hier zijn enkele voorbeelden waar je aan kunt denken:

Te Jong Overleden Muzikanten: Naast de "Club van 27" zijn er veel andere muzikanten op jonge leeftijd gestorven om verschillende redenen. Je kunt deze artiesten eren door hun muziek te spelen en het publiek bewust te maken van de impact die ze hebben gehad op de muziekwereld.

Gedenkwaardige Optredens: Denk aan legendarische optredens van artiesten die ons zijn ontvallen. Je kunt proberen deze optredens na te bootsen of een eerbetoon brengen door vergelijkbare nummers en podiumopstelling te gebruiken.

 

Muzikale Invloeden: Onderzoek welke artiesten een blijvende invloed hebben gehad op de muziekindustrie, zelfs nadat ze zijn overleden. Dit kunnen zowel jonge als oudere artiesten zijn. Speel nummers van deze artiesten en benadruk hun impact op de muziekgeschiedenis.

Nieuwe Generatie Artiesten: Sta ook stil bij recent overleden artiesten die een impact hebben gehad op de huidige generatie. Hieruit blijkt dat de erfenis van muzikanten blijft voortleven, zelfs nadat ze zijn overleden.

Je kunt jouw bijdrage invullen in het onderstaande formulier of deze per e-mail sturen naar info@floraband.nl.

 

INZENDEN IS NIET MEER MOGELIJK
 

December 2023

Van de ingediende nummers zal een selectie worden gemaakt. Deze selectie zal worden gedeeld met de arrangeur en de nieuwe choreograaf, samen met de eerder vastgestelde doelstellingen en richtlijnen.

Januari 2024

Het bestuur heeft Dennis Hazenoot bereid gevonden om de nieuwe show te arrangeren. Hij zal hiermee vanaf januari aan de slag gaan. We streven ernaar om dit parallel te laten verlopen met de uitwerking van de choreografie.

Op dit moment is nog niet bekend wie de choreografie voor de nieuwe show zal gaan verzorgen. Het bestuur is op zoek naar een geschikte kandidaat en heeft verschillende personen benaderd voor gesprekken.

Maart 2024

We verwachten dat het arrangement voor de nieuwe show gereed zal zijn vanaf maart 2024, en vanaf dat moment zullen we beginnen met het instuderen van de muziek.

Oktober 2024

In oktober maken de nieuwe leden en stagiairs de overstap van de Jong Flora Band naar de Flora Band. Dit markeert tevens het begin van de choreografie-repetities voor de nieuwe show.

Maart 2025

De eerste muzikale uitvoering van de nieuwe show zal plaatsvinden tijdens "Flora Band Orkesten - On Stage."

April 2025

De eerste uitvoering van de nieuwe show op de taptoevelden!

bottom of page