top of page

Show- & Marchingband Jong Flora Band

De lessen bij de Jong Flora Band zijn de basis waar onze leden de rest van hun muzikale carrière op voort kunnen. We stellen hoge eisen aan onze lessen; ze worden gegeven door een zeer ervaren lid van de Flora Band of door een conservatorium docent. Tweemaal per jaar spelen de leerlingen voor om hun voortgang in de gaten te houden en om er voor te zorgen dat er altijd iets is om hard voor te oefenen! Sinds 2020 is Ivo van Gennip dirigent bij de Jong Flora Band; Arjen Barnhoorn is slagwerkinstructeur. Voor de choreografie en exercitie ligt de leiding in de handen van Ronald Krassenburg.

 

Jong Flora Band is niet alleen muziek maken. Muziek verbroedert en zorgt voor mooie vriendschappen. Om die vriendschappen en het teamgevoel extra te stimuleren worden er regelmatig leuke uitjes georganiseerd en gaan de jongens en meiden elk jaar op kamp.

Uitgebreide informatie over de Jong Flora Band is hier te vinden.

Show, Marching- & Concertband Flora Band

Show, Marching- & Concertband Flora Band is deel twee van de muzikale reis binnen de Flora Band Orkesten. Opgericht op 1 augustus 1968 is de Flora Band een begrip bij organisaties en publiek in binnen- en buitenland. Flora Band mag zich tot de internationale top rekenen. Dit blijkt onder andere uit hun meer dan uitstekende prestaties op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, maar ook uit de drukke agenda (zie Agenda op deze site) van de mannen en vrouwen en het enthousiasme waarmee ze elke keer ontvangen worden.

 

De Flora Band bestaat uit ongeveer 40 muzikanten van 15 tot 55 jaar. Hoewel de meeste aanwas bij de Jong Flora Band vandaan komt, komen er ook een heel aantal leden elke week van ver om bij ons te kunnen spelen. De Flora Band is namelijk in hun stijl, muziekkeuze wat betreft show en mars, uniform en uitstraling de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands. De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting.

 

De geschiedenis van Flora Band kent teveel hoogtepunten om hier op te sommen. Feit is wel dat de Flora Band bekend staat om hun fantastische agenda; taptoe Breda, nationale taptoe in Ahoy en diverse jaarlijks terugkerende buitenlands trips zijn hier het bewijs van. Dat het Rijnsburgse organisatietalent ook in de Flora Band orkesten doorsijpelt, blijkt wel uit de organisatie van eigen taptoes, concerten en evenementen met bezoekersaantallen van meer dan duizend mensen. Als bekroning van al het bovenstaande, werd de Flora Band tijdens het WMC van 2017 kampioen op het onderdeel mars in de hoogste divisie.

 

Flora Band staat sinds 2020 onder muzikale leiding van dirigent Dennis Hazenoot. Samen met slagwerkinstructeur Robert van den Bosch zijn de mannen muzikaal gezien optreden waardig. Dankzij instructeur Stephen van den Bosch zijn ook de exercitie en choreografie van zeer hoog niveau. Optredens worden geleid door tambour-maître Gerard Hoogenraad.

Brassband Flora Brass

De derde van de vier-eenheid Flora Band Orkesten is Flora Brass. In het najaar van 1989 besloten een aantal leden van de Flora Band dat het tijd was om te stoppen met lopend musiceren. Het muziek maken zelf was echter nog niet genoeg en dus werd zittend orkest Flora Brass opgericht.

 

Flora Brass is een zeer breed inzetbaar orkest. De circa 25 heren én dames treden zo’n 15 keer per jaar op bij concerten en evenementen maar begeleiden bijvoorbeeld ook de plaatselijke dodenherdenking en maken het gezellig in de Rijnsburgse feestweek. Met hun veelzijdige repertoire weten de muzikanten, overigens met een leeftijd vanaf 18 jaar, zich overal goed te presenteren. Ook de Flora Brass gaat uit van een brassband bezetting, koperblazers met een uitgebreide slagwerk en percussiesectie.

 

Na jarenlange muzikale leiding van Maarten Verhoef, René Mulders en Joop van Dijk wordt Flora Brass sinds 2022 gedirigeerd door Patricia Kerkdijk, een zeer bekende naam in de brass-wereld. Om hun niveau te meten doet Flora Brass regelmatig mee met een concours, waar ze uitkomen in de derde divisie.

Just4Fun

Just4Fun is opgericht in 2017 en is daarmee de jongste telg van de Flora Band orkesten. Zoals de naam al doet vermoeden is dit orkest vooral gericht op gezelligheid in combinatie met musiceren. Het orkest bestaat uit leden en oud-leden van de Show-, Marching- & Concertband welke, op een ontspannen manier, wekelijks elkaar treffen in ons verenigingsgebouw.

 

Met een gevarieerd repertoire, van Robbie Williams tot Benny Goodman, Toppers tot Eurovision Classics en van disco- tot feestmuziek, kan je stellen dat de heren muzikanten in staat zijn op elke situatie in te spelen. Net als de rest van de Flora Band orkesten bestaat de Just4Fun uit een brassband bezetting, aangevuld met drummer zorgt dit voor een heerlijke sound.

 

Just4Fun staat onder leiding van René Leckie en Matthijs Kruik.

bottom of page