top of page

55 Jaar Flora Band: Een Muzikaal Avontuur vol Hoogtepunten!

Vijfenvijftig jaar geleden, op 1 augustus 1968, ontstond er iets heel bijzonders: de Flora Band werd opgericht! Het begon als een tamboer- en trompetterkorps, maar groeide al snel uit tot een geweldige brass- en showband. En daarmee kwamen ook de nieuwe namen: de Show-, Marching & Concertband Flora Band was een feit!


Tegenwoordig is de Flora Band een bekend begrip, zowel binnen als buiten Nederland. Ze behoren tot de internationale top, met indrukwekkende prestaties op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Hun drukke agenda getuigt van het enthousiasme waarmee ze keer op keer worden ontvangen.


De Flora Band bestaat uit ongeveer 40 muzikanten in de leeftijd van 15 tot 55 jaar. De meeste leden komen voort uit de Jong Flora Band, maar er zijn ook mensen die van ver komen om met hen te kunnen spelen. Wat de Flora Band uniek maakt, is hun Engelse stijl, muziekkeuze voor show en mars, uniform en uitstraling, waarmee ze zich onderscheiden binnen de Nederlandse show- en marchingbands.


De geschiedenis van de Flora Band kent zoveel hoogtepunten dat het onmogelijk is om ze hier allemaal op te sommen. Van optredens op taptoes in Breda en de nationale taptoe in Ahoy tot jaarlijkse buitenlandse trips; hun fantastische geschiedenis is duidelijk zichtbaar. Ook het organisatietalent van Rijnsburg komt tot uiting in de Flora Band, met eigen taptoes, concerten en evenementen waar telkens meer dan duizend mensen op afkomen.


En als kroon op al hun successen werden ze tijdens het WMC van 2017 zelfs kampioen op het onderdeel mars in de hoogste divisie. Een prestatie om trots op te zijn! De Flora Band is een levend bewijs van passie, talent en toewijding, en we kunnen niet wachten om nog meer geweldige optredens en muzikale hoogtepunten van hen te zien en te horen in de toekomst!


Bekijk de rijke historie van de band op: https://www.facebook.com/FotoboekFBo/photos_albums


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page