top of page

Column | Vakantie

Hoewel de afgelopen tijd ‘de Kazerne’ meer leeg was dan gevuld, hebben we als orkesten toch alweer vakantie. Er wordt dan wel pas weer een maand gerepeteerd, maar met leden die op vakantie gaan is het ook wat zinloos om maar door te blijven gaan. Met een half elftal speel je ook geen voetbal.


Het is wel een gek jaar hoor, Flora Band-technisch gezien. Geen optredens, ruim drie maanden niet gerepeteerd. Geen feestweek voor heel Rijnsburg dus zelfs geen optredens in het eigen dorp. Om een beetje te compenseren, liep de Jong Flora Band afgelopen week al eens door de Bloem. De Flora Band is op hun beurt bezig met een project om toch ook nog wat te laten horen in de feestweek. Zo maken we er maar het beste van.


Ondanks het feit dat alles stil lag afgelopen periode, is er in ons clubgebouw heel wat gebeurd. De bovenverdieping heeft een update gehad naar de huidige tijdsgeest; lichte kleuren, ruitjes in de deuren van de lesruimtes, nieuwe vloerbedekking en nieuwe meubels. Dat alles dankzij onze eigen leden, die vrijwillig dit soort klussen allemaal oppakken. Zien wat er moet gebeuren en dat ook gewoon doen, hoeveel is dat waard. Zo zijn ook onze vrijwilligers Jaap en Lenie Messemaker. Al jaren zetten zij zich met hart en ziel in voor het beheer van het gebouw, nooit te beroerd om wat extra’s te doen en altijd beschikbaar voor vragen. Zelfs in de Corona-tijd stonden ze, ondanks dat het bestuur ze uit de wind wilde houden vanwege de leeftijd, gewoon klaar om extra schoon te maken en alles voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Maar ja, die leeftijd, het wordt langzaamaan wel tijd dat Jaap en Lenie van hun welverdiende pensioen en caravan gaan genieten. Dat hun bezoekjes aan ‘de Kazerne’ niet meer moeten, maar mogen. Gelukkig hebben we nog even de tijd om na te denken wie Jaap en Lenie zouden kunnen opvolgen. Want dat is nog niet zo makkelijk, in de drukte van alledag. Jaap en Lenie zijn gelukkig nog lang niet vertrokken, maar toch kijken we actief om ons heen naar een nieuwe beheerder. En als u nou denkt; ‘Goh, dat lijkt me nou best leuk’, dan bent u natuurlijk van harte welkom om u te melden! Stuur dan vooral een mailtje naar pr@floraband.nl. Maar denk er rustig over, want we gaan nu eerst van onze (welverdiende?) vakantie genieten. Helaas niet tot ziens in de feestweek, maar hopelijk kunnen we gauw weer voor u optreden!


Anna Prins – Kromhout
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

OPROEP!

bottom of page