top of page

Column | We zijn er nog!

Hebt u ons gemist? Op straat, in de feestweek of de optredens in de regio? Wij, als vereniging, u wel hoor! Hoewel het voor sommige muzikanten best even fijn was om even wat rust te hebben in de vele optredens, is het onderhand wel echt een saaie bedoening.


Daarom ziet u ons in september weer! We gaan lekker optreden, gewoon zonder aanleiding, hup de straat op. Lekker marcheren door de wijken van Rijnsburg, of spelen op één plaats, in het geval van Flora Brass en Just4Fun. Hoewel, helemaal zonder aanleiding is het niet, dat is niet helemaal eerlijk. Naast dat we het oprecht leuk vinden om voor u op te treden, willen we ook ergens uw aandacht voor vragen. Ik zal proberen uit te leggen waarom.


De Flora Band orkesten zijn financieel zelfstandig. We verdienen ons geld met optredens, met de contributie en met de verhuur van ons eigen gebouw. En dat gaat al heel wat jaren best goed, dankzij al onze vrijwilligers, sponsors en gezond financieel verstand. Maar daar kwam Corona...


Het gebouw werd niet meer verhuurd, want samenkomsten zijn verboden. Maar ja, de belastingen en rekeningen lopen wel gewoon door. Het is namelijk ons eigen gebouw, dus daar zijn we wel ook zelf verantwoordelijk voor. Daar zakt ons banksaldo.


De optredens zijn allemaal afgeblazen voor dit jaar. Want evenementen zijn verboden. En optreden was lange tijd ook een zeer discutabel verhaal, want hoeveel aerosolen blaas je wel niet door zo’n instrument heen. Maar optredens zijn ons hoofdinkomen. En daar zakt ons banksaldo...

Al met al, alle eerlijkheid gebied ons te zeggen dat wij dus hulp nodig hebben. Financieel gezien. En dat is best moeilijk om toe te geven, maar de kop in het zand heeft geen zin. Daarom krijgt u, volgende week bij de Rijnsburger maar ook tijdens de optredens komende weken, een flyer in de bus. Op die flyer staat een QR-code met uitleg, hoe u ons kunt steunen in deze gekke tijd. Dat is natuurlijk niet verplicht, u mag ook zo van ons genieten. Maar weet dat alle kleine beetjes helpen en dat we overal heel blij mee zijn! Alvast bedankt maar boven alles, geniet van de muziek! Want, de Flora Band orkesten zijn er dus nog.

Doneren kan ook door op onderstaand logo te drukken.


let op: U heeft de mogelijkheid fooi toe te voegen. Dit bedrag is bestemd voor de website van Go Fund Me en gaat niet naar onze vereniging.


545 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page