top of page

Column | Zitten we er warmpjes bij?

Hebt u het al gezien, op de Facebook-pagina van een van onze leden? Of misschien gehoord een paar weken geleden op de zaterdag bij de radio-uitzending van RTV Katwijk? Zo niet, dan ga ik het u nu vertellen!


Onze leden, inclusief ikzelf dus, moeten aan de bak! Van Jong Flora Band tot Just4Fun, van vijf tot tachtig jaar oud, elk lid heeft een opdracht gekregen. We gaan een trui maken. Niet breien, niet haken, hoewel dat leuke hobby’s zouden zijn in deze saaie tijden. Ieder lid is aan het einde van het jaar in het bezit van een gave hoodie, zo’n trui met een capuchon eraan. Met zijn of haar eigen naam erop, het orkest waar je lid van bent maar het allerbelangrijkste, met wel dertig namen op zijn of haar rug.


Hoe werkt dat dan? Elke naam op de rug is geld waard. Naam nummer één is €1,- waard, naam nummer twee is €2,- waard, enzovoorts tot naam nummer dertig, die dus €30,- waard is. Onderaan de streep levert een trui dan per lid maar liefst €465,- op! Wat een geld, zonder dat iemand in je omgeving een mega-bedrag hoeft neer te leggen. Ik vind het persoonlijk een top idee, al ben ik ook nog wel op zoek naar wat mensen die de wat grotere bedragen op mijn trui willen sponsoren…


En het gaat er al fanatiek aan toe hoor! De actie is nog niet zo lang geleden in het leven geroepen en er zijn al leden die hun trui vol hebben. Die zitten er letterlijk warmpjes bij deze winter en hopelijk als de actie goed loopt, de vereniging ook, alleen dan figuurlijk.


Alle gekheid op een stokje, het is een lastige tijd voor ons als vereniging. En natuurlijk is ons leed niks vergeleken bij wat er momenteel in de ziekenhuizen gebeurt, in het persoonlijk leven van zieke mensen thuis of de ellende die veel ondernemers nu overkomt. Maar de leden van de Flora Band orkesten hebben een rood hart, geven veel om hun vereniging en zullen daarom alles doen om deze draaiende te houden. Daarom in deze tijden wat minder filmpjes en foto’s van de orkesten in actie en wat meer een roep om hulp. Wilt u ook op iemand zijn rug staan? Mail dan vooral naar pr@floraband.nl en help onze vereniging warmpjes de winter door!267 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page