top of page

Flora Brass lanceert een buitengewoon project!

Flora Brass nodigt muzikanten uit om deel te nemen aan een uniek en opwindend project! Vanaf 8 januari starten we met de voorbereidingen voor het verenigingsconcert 'Flora Band Orkesten - On Stage'. Gedurende 9 weken zullen de deelnemers samen repeteren met Flora Brass. In deze periode leer je Flora Brass en haar muzikanten kennen, ontdek je het repertoire en proef je van de gezellige sfeer die onze vereniging te bieden heeft. Na deze 9 weken sluiten we het project af op vrijdag 1 maart tijdens 'Flora Band Orkesten - On Stage' in theater de Muze in Noordwijk.


Flora Brass is samengesteld als een brassband met koperblazers en een uitgebreide slagwerk- en percussiesectie. Bespeel je een cornet, flugel, (alt)hoorn, bariton/euphonium, trombone, tuba of percussie? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan dit project. De deelname is kosteloos, en bovendien ontvang je twee gratis toegangskaarten voor het concert op 1 maart, zodat je familie en vrienden kunt uitnodigen. Flora Brass repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.15 uur in ons verenigingsgebouw, de Kazerne aan de Waardlaan in Rijnsburg. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar mathijs@floraband.nl, waarna we contact met je opnemen voor verdere details.

Flora Brass is de derde van de vier-eenheid Flora Band Orkesten. In het najaar van 1989 besloten een aantal leden van de Flora Band dat het tijd was om te stoppen met lopend musiceren. Het muziek maken zelf was echter nog niet genoeg en dus werd zittend orkest Flora Brass opgericht.


Flora Brass is een zeer breed inzetbaar orkest. De circa 25 heren én dames treden zo’n vijftien keer per jaar op bij concerten en evenementen maar begeleiden bijvoorbeeld ook de plaatselijke dodenherdenking en maken het gezellig in de Rijnsburgse feestweek. Met hun veelzijdige repertoire weten de muzikanten, overigens met een leeftijd van 18 tot 70 jaar, zich overal goed te presenteren. Jongere onder de 18 zijn ook van harte welkom.


Na jarenlange muzikale leiding van Maarten Verhoef, René Mulders en Joop van Dijk wordt Flora Brass sinds 2022 gedirigeerd door Patricia Kerkdijk, een zeer bekende naam in de brass-wereld.


167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page