top of page

Flora Brass zoekt nieuwe dirigent

Flora Brass Rijnsburg zoekt vanaf oktober 2022 een dirigent m/v


Wie zijn wij?

De Flora Band orkesten is een vereniging die bestaat uit vier orkesten, te weten de Jong Flora Band, Flora Band, Flora Brass en Just4Fun. Elk van deze orkesten staat voor hoge muzikaliteit, gezelligheid, vriendschap en saamhorigheid. De vier orkesten hebben veel overeenkomsten en behoren dus tot dezelfde vereniging maar hebben elk hun eigen (muzikale) karakter. Daarom heeft de vereniging altijd een orkest dat bij jou past.


De derde van de vier-eenheid Flora Band Orkesten is Flora Brass. De Flora Brass wil zich profileren als de concertband van de vereniging. De heren én dames treden zo’n twintig keer per jaar op bij concerten en evenementen maar begeleiden bijvoorbeeld ook de plaatselijke dodenherdenking en maken het gezellig in de Rijnsburgse feestweek. Met hun veelzijdige repertoire weten de muzikanten, overigens met een leeftijd van 18 tot 70 jaar, zich overal goed te presenteren. Ook de Flora Brass gaat uit van een brassband bezetting, koperblazers met een uitgebreide slagwerk en percussiesectie.


Wat zoeken wij?

Wij zoeken een dirigent m/v die:

• Affiniteit heeft met een brassband

• Beschikt over een afgeronde opleiding HaFaBra directie of aantoonbare ervaring heeft

• Een coachend vermogen heeft om leden te enthousiasmeren en op een positieve manier de leden weet te stimuleren om zich verder te ontwikkelen op muzikaal vlak

• De uitdaging met ons aan wil gaan het beste uit ons naar boven te halen en de kwaliteit op een hoger plan te trekken en tegelijkertijd de balans weet te behouden tussen speelplezier en muzikale kwaliteit

• Een visie heeft op brassbandmuziek

• Bij voorkeur uit de regio Zuid-Holland komt

• Beschikbaar is per december 2022 op de maandagavond

Je heb als dirigent de muzikale leiding over het orkest. Daarnaast werk je samen met het bestuur van de brassband en de muziek adviescommissie. Je stelt de programma’s op voor de concerten en adviseert in de muziekkeuzes voor op de lessenaar in samenwerking met de muziek adviescommissie. Tevens beoordeel je de muzikale kwaliteiten van nieuwe leden tbv de balans in het orkest.


Wat bieden wij?

Wij bieden je de mogelijkheid om verder te bouwen aan een fijn orkest met ca 25 enthousiaste leden in een diverse bezetting. Daarnaast krijg je van ons een marktconforme vergoeding.


Enthousiast geworden: solliciteer!

De sollicitaties worden behandeld door de bestuursleden. De eerste kennismakingsgesprekken worden gepland in oktober, gevolgd door 2 á 3x proefdirectie. De eerste proefdirectie vindt plaats op 17 oktober 2022.


Stuur je motivatiebrief met CV tot 1 oktober 2022 aan: as.ubink@live.com Voor meer informatie kan je contact opnemen met Astrid Ubink (voorzitter) as.ubink@live.com


Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs.


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

OPROEP!

bottom of page